Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 5. 2013,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković Matej Avanzo Sani Bečirović Beno Udrih Mirza Begić

Torek, 7. 5. 2013, 14.53

8 let

Maljković bo začel črtati košarkarje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Te dni se v Sloveniji mudijo predstavniki košarkarskih zvez, ki bodo nastopile na EP-ju v Sloveniji. Vse bolj pa bo postajalo aktivno tudi dogajanje v slovenski izbrani vrsti.

Večina zvez je prišla v Slovenijo na predstavitev prizorišč in hotelov, v katerih bodo reprezentance nastanjene. Iz prostora nekdanje Jugoslavije je prišel le predstavnik iz Črne gore, medtem ko so vse preostale zveze že opravile posamične obiske pri nas. Enak primer so še Španci. "Tudi mi se leta 2011 nismo udeležili uradnega obiska, ker smo bili tokrat prej v Litvi. Vsi, ki so tukaj, so izvedeli ključne informacije o dvoranah, nastanitvah … Zanimiv je odziv na Koper in Portorož. Za ti dve mesti vsi pravijo, da bosta fenomenalni za navijače, a manj za košarkarje. V šali pravijo, da se malce bojijo, da bodo imeli zadnji preveč možnosti za 'izlete'," je na kratko o obisku tujih delegacij dejal direktor slovenske reprezentance Matej Avanzo.

Kmalu pa se bodo nadaljevale tudi aktivnosti v naši izbrani vrsti. Na preizkušnji ne bodo še košarkarji, temveč strokovni štab s selektorjem Božidarjem Maljkoviće na čelu, ki bo moral skrčiti seznam košarkarjev. Trenutno ta obsega 33 imen, a že zdaj nekatera niso več aktualna za evropsko prvenstvo. "Konec maja ali v začetku junija načrtujemo, da bomo zmanjšali število kandidatov za nastop na EP-ju na 15–17 košarkarjev. Vse je odvisno od razpleta sezon. Vemo, da smo ostali recimo brez Dina Murića. Selektor Božidar Maljković bo prišel v Slovenijo v roku desetih dni in bo s strokovnim štabom dodelal še zadnje malenkosti. Načrtuje pa tudi dodaten pogovor z nosilci še pred začetkom priprav," pravi Avanzo.

In eden od ključnih mož bi bil zagotovo tudi Beno Udrih, pri katerem se je pred časom pojavila negotovost o reprezentančnem udejstvovanju. "Beno in Maljković sta opravila takrat pogovor, nadaljnjih pa ni bilo. Se pa bomo pogovorili z njim v naslednjih tednih," je o mlajšemu od bratov Udrih dejal direktor reprezentance, ki ne želi dajati konkretnih podatkov tudi v primeru Sanija Bečirovića, ki se je nekoliko presenetljivo znašel na širšem Maljkovićem seznamu. Predvsem zaradi burne preteklosti med družinama Bečirović in Božidar Maljković. "Sestanka med njima ni bilo. Ne bi pa rad komentiral teh nesporazumov. S Sanijem sem se osebno pogovarjal. Na to temo bomo dali komentar, ko bo objavljen seznam," je povedal Avanzo, ki je na koncu tudi razblinil dvome o naturaliziranih košarkarjih: "Potem ko je Mirza Begić potrdil, da bo nastopil za izbrano vrsto, je on tisti naturalizirani košarkar. Opravil pa sem tudi neformalni pogovor z Aleksandrom Ćapinom, za katerim je uspešna sezona. Če bi prišlo do tega, da bi ga v reprezentanci potrebovali, bi Aco ob polnoči vstal iz postelje in se pridružil izbrani vrsti."

Ne spreglejte