Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
31. 1. 2017,
8.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

EuroBasket 2017 Slovenija Goran Dragić Goran Dragić reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 31. 1. 2017, 8.48

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić: Zagotovo bom igral za Slovenijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Foto: Sportida

O slovenskem košarkarju Luki Dončiću govori vsa Evropa, vse več pa je zanimanja zanj tudi iz lige NBA. Nadarjeni slovenski mladenič poudarja, da bo letos na EuroBasketu igral za slovensko izbrano vrsto.

Konec prihodnjega meseca bo Luka Dončić dopolnil 18 let, v dresu Real Madrida pa kaže izjemne predstave, ki mu jih zavidajo tudi izkušenejši košarkarji.

Z mladostniško igrivostjo in kljub mladosti zelo zrelo glavo navdušuje iz tedna v teden.

Pritiska v dresu Reala ne čuti

Luka Dončić | Foto: Dom je zapustil že pri 13 letih in se odpravil v Španijo k slovitemu Real Madridu, ki ima največ lovorik v elitni evroligi. "Lahko si predstavljate, da mi ni bilo lahko. Živel sem v internatu Reala Madrid z drugimi vrstniki, torej ob meni ni bilo družine. Po drugi strani pa je bila izkušnja izredno zanimiva in me je okrepila. Ko se ozrem nazaj, lahko rečem, da se je vse skupaj izplačalo," je za dnevnik.si dejal Dončić.

Trener Pablo Laso mu neizmerno zaupa. Postavlja ga v prvo peterko, najbolj ključno pa je to, da Luka igra v kočljivih trenutkih in prevzema odgovornost na svoja pleča. "Po pravici povedano pritiska sploh ne občutim. Ko stopim na parket, sem osredotočen samo na to, da dam vse od sebe. To mi je najpomembnejše, o drugih stvareh pa niti ne razmišljam," je o tem, ali je nositi dres Real pritisk ali ne, dejal Dončić.

Vedno sem si želel nastopati le za Slovenijo

Luka Dončić | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Njegovo ime smo že v lanskem letu pričakovali v reprezentanci, ki se je podala na kvalifikacijsko pot za EuroBasket 2017. Ker tudi lani ni oblekel slovenskega dresa na uradni tekmi, so se spet začela pojavljati vprašanja, ali obstaja možnost, da bi zaigral za kakšno od drugih ekip: "Ne. Vedno sem si želel nastopati le za Slovenijo. Slovenija je moja dežela, zato ni bilo nikoli nobene možnosti, da bi igral za kakšno drugo reprezentanco."

Naslednje besede bodo razveselile slovenske privržence košarke, saj bo Luka poleti na voljo selektorju Igorju Kokoškovu: "Zagotovo. Nobenega dvoma ni, da bom nastopil na evropskem prvenstvu. Na to bi lahko vplivala le kakšna poškodba. Zelo se že veselim, da se bom pridružil soigralcem v slovenski reprezentanci."

Kapetan reprezentance Goran Dragić je že dejal, da mu bo poleti predal dirigentsko palico, s čimer je dal vedeti, da se bo od reprezentance po evropskem prvenstvu poslovil, Luka pa bo v prihodnje njena gonilna sila.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva 2017 odigrala na Finskem, kjer bodo tekmice še Francija, Grčija, Islandija in Poljska, o skupini pa je Luka še dejal: "Vsekakor nas ne čaka lahko delo, saj imajo nasprotniki v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Ne glede na vse bomo v vsak obračun krenili na zmago in upam, da s Slovenijo že na mojem prvem velikem reprezentančnem tekmovanju osvojimo kolajno."

Ne spreglejte