Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
26. 9. 2012,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Union Olimpija

Sreda, 26. 9. 2012, 8.50

8 let

Lorbek: Zmaga nas bo ponesla

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Krka je odprla sezono kot v preteklih dveh - z osvojitvijo uvodne lovorike. Bo tudi letos v odločilnih tekmah boljša od Olimpije?

Prezgodaj je že po prvi tekmi ocenjevati, kakšno bo razmerje med obema najmočnejšima ekipama v Sloveniji. Krka je imela v pripravljalnih tekmah težave predvsem z neučinkovitostjo – na zadnji pripravljalni tekmi so v celem srečanju "zmogli" le 47 točk – vendar ko je bilo treba, je pokazala pravi obraz. "Obema ekipama se pozna, da je kar nekaj mladih igralcev in predvsem neuigranost. Mislim, da tako mi kot Olimpija še nismo bili na ravni," je po tekmi zadovoljno razlagal prvi mož stroke pri Novomeščanih, Aleksander Sekulić. Državni prvaki so v odločilni četrtini že začeli izgubljati "sapo", a se nato, po "vroči krvi" in prerivanju Jureta Lalića in Arona Baynesa, vrnili z zaostanka 10 točk. V končnici tekme so si ustvarili zalogo prednosti, s katero bi lahko srečanje mirno pripeljali do konca, a se je, kot že pregovorno na tekmah z "zmaji", tekma v zadnji minuti spet zaostrila. "Ekipa je pokazal karakter. Tudi ko smo že zaostajali za deset točk in bili nekoliko v izgubljenem položaju, se nam je uspelo vrniti in tekmo preobrniti v našo korist. V končnici smo, kot po stari dobri navadi, Olimpiji dovolili, da se vrne. Iz dobljene tekme smo prišli v negotovo končnico," ni bil zadovoljen z zaključkom tekme Sekulić, za katerega je bila to prva superpokalna lovorika v vlogi glavnega trenerja, saj je prejšnji dve osvojil kot pomočnik.

Ko je bilo treba, se je prebudil

To so besede, ki bi najbolje opisale Domna Lorbka na torkovi tekmi. V zadnji četrtini, ko se je Krka znašla v zaostanku desetih točk, je trikrat uspešno zadel izza črte 6,75 in Novomeščani so vnovič ujeli priključek. "Olimpija se je name dobro pripravila. Celo srečanje sem se mučil. Zmagal je ekipni duh. V prvem polčasu nismo našli odgovora na Blažiča, ki nas je 'ubijal' z protinapadi. Na koncu sem zadel nekaj trojk in to je bilo dovolj za zmago," je dejal v zadnjih sekundah tekme zanesljivi izvajalec prostih metov in najuspešnejši pri krkaših, Lorbek. Ekipni duh moštva iz dolenjske prestolnice se je pokazal tudi v točkah pri igralcih, saj so jih štirje dosegli več kot 11. Srednji izmed bratov Lorbek v tej zmagi vidi dober obet za nadaljevanje sezone: "Upam, da nas bo ta zmaga ponesla, prav zaradi tega je bil psihološki trenutek pomemben. Uspelo nam je doseči več kot 80 točk, s čimer smo imeli težave v pripravljanjih tekmah," se je težav z doseganjem točk na pripravljalnih tekmah, zaradi "mrkov" v drugih polčasih, spomnil novinec med Krkaši. Eno izmed glavnih (napadalnih) "orožij" državnih prvakov je, zaradi taktičnih zamisli trenerja, srečanje začel s klopi, vendar nato v nadaljevanju pokazal, da lahko dostojno zamenja Zorana Dragića.

"Lahko bi zadel kakšno trojko"

Krka je, tako kot Olimpija, pred letošnjo sezono močno prevetrila ekipo. Od "stare garde" je ostalo pet košarkarjev, med katerimi se je s trinajstimi točkami izkazal Edo Murić, ki je tako bratu Dinu (članu Uniona Olimpije) spet izmaknil uvodno (prestižno) lovoriko. "Pokazali smo, da se znamo zbrati in skupaj stopiti kot bratje," je dejal mlajši izmed bratov Murić. "Na Olimpijo smo se dobro pripravili. Ni nam uspelo ustaviti njihovih 'šuterjev', tako da moramo to še popraviti," je o pripravi na nasprotnika povedal Murić in na hudomušen način pokomentiral slab met iz razdalje (zgrešil je vseh pet poskusov za tri točke). "Lahko bi tudi kakšno zadel. Še naprej bom treniral in upam, da bo kakšna žoga našla pot skozi obroč." Misli je obrnil tudi proti prvi tekmi v regionalni ligi Aba, kjer bodo krkaši še potrebovali nekaj časa: "Ostajamo na trdnih tleh. Imeli smo nekaj smole s poškodbami, tako da smo kompletno vsi trenirali le zadnjih šest dni. Želimo si med prvih šest, saj si bomo s tem zagotovili evropska tekmovanja," je še strnil misli o jadranski ligi, kjer bodo Novomeščani v nedeljo gostili novinca, madžarski Szolnoki, za katere igra stari znanec novomeškega občinstva, Marton Bader.

Ne spreglejte