Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
18.21

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Sašo Filipovski Gašper Vidmar Banvit liga prvakov Petrol Olimpija

Sreda, 18. 10. 2017, 18.21

6 let, 5 mesecev

Liga prvakov, 2. krog

Zmaji izgubili po podaljšku, ki ga po Okornovem mnenju ne bi smelo biti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Petrol Olimpija vs Igokea Liga ABA 1 krog | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Petrol Olimpija je izgubila tudi drugo tekmo v ligi prvakov. Na gostovanju pri Banvitu je klonila po podaljšku, ki pa ga po mnenju trenerja Gašpreja Okorna ne bi smelo biti. Okorn je besnel na sodnike tudi po tekmi.

Tako Petrol Olimpija kakor tudi Banvit sta prvi krog zaključila s porazom, zato sta bila oba kluba željna, da v ligi prvakov stopita na zmagovite tirnice. To je po dramatičnem zaključku rednega dela po podaljšku uspelo Turkom, zmaji pa ostajajo brez zmage.

Banvit, ki se je v pretekli sezoni tega tekmovanja uvrstil na zaključni turnir, na katerem je šele v finalu izgubil proti Tenerifom, si je že v prvem polčasu, v katerem je blestel Gašper Vidmar, priigral lepo prednost. Četa Saše Filipovskega je vodila za 14 točk, Vidmar pa je dosegel 12 točk in je bil ob polčasu najboljši strelec tekme.

V nadaljevanju ni več dobil toliko priložnosti, prednost Banvita pa je začela kopneti. Skopnela je 14 sekund pred koncem, ko je s trojko izid izenačil Domen Lorbek. Zmaji so naredili prekršek, Damian Kulig pa je zgrešil oba prosta meta. Hitra akcija se je končala z uspešnim polaganjem Dražena Bubnića, do konca pa je bilo le še nekaj sekund. Turki so podali žogo čez celo igrišče, kjer sta se zaletela olimpijin branilec in Kulig, sodnik pa se je 0,7 sekunde pred koncem odločil za prekršek in dva prosta meta za Kuliga. Igralec, ki je 13 sekund pred tem dvakrat zgrešil, je bil tokrat dvakrat uspešen, kar je pomenilo podaljšek.

Okorn se ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika in je besnel že po rednem delu, za kar si je prislužil tudi tehnično napako, kar nekaj krepkih je je sodnikoma v obraz zabrusil tudi po izgubljeni tekmi, v podaljšku je bil Banvit namreč prepričljivo boljši in je slavil s končnim izidom 87:83.

"Čestitke Banvitu za zmago. Prvih petindvajset minut nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. Bili smo bleda senca samega sebe. V zadnjih petnajstih minutah smo bili boljša ekipa kot Banvit, saj smo prevladovali. Menjava obrambe je prinesla rezultat. Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi srečanje dobili. Za vse ostalo nimam komentarja," je dejal Okorn, ki ni želel komentirati sodniškega sojenja ob zaključku rednega dela tekme.

Ljubljančani se bodo v ligi prvakov Fibe prvič domačim navijačem predstavili 25. oktobra proti Beyreuthu v 3. krogu tekmovanja.

Liga prvakov, 2. krog

Torek
Venezia : AEK 101:103
Orelik 25, 10 sk., Johnson 20; Green 23, Mavroeidis 18, 9 sk., Šakota 15

Sreda
Banvit : Petrol Olimpija 87:83*
Taylor 24, Caloiaro 20, Vidmar 12; Morgan 22, Lorbek, Oliver, Špan in Hrovat po 10

Bayreuth : Strasbourg 82:80*
York 21, Marei 16; Labeyrie 20, Dixon 17

Estudiantes : Rosa Radom 78:68
Brizuela 17, Suton 14; Punter 20, Sokolowski 17

*podaljšek

Ne spreglejte