Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
20.00

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Triglav Kranj KK Ilirija KK Podčetrtek LTH Castings Hopsi Polzela Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur kk Rogaška Kansai Helios Domžale KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 20.00

1 mesec, 2 tedna

Liga Nova KBM, 20. krog

Helios ujel Krko, izgubila tudi tretja Ilirija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Kansai Helios LTH Castings Blaž Mahkovic | Helios je ugnal Triglav, Blaž Mahkovic je ob zmagi dosegel 20 točk. | Foto www.alesfevzer.com

Helios je ugnal Triglav, Blaž Mahkovic je ob zmagi dosegel 20 točk.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Kansai Helios Suns so v 20. krogu lige Nova KBM z 81:67 zmagali pri Triglavu. Domžalčani so zdaj pri 16 zmagah in štirih porazih, enako kot Krka, ki je na prvi tekmi kroga v sredo s 75:81 klonila na gostovanju pri Šenčurju. Hopsi Polzela so po podaljšku premagali LTH Castings z 81:76. Na zadnji tekmi kroga je v ponedeljek ekipe Terme Olimpia Podčetrtek premagala tretjeuvrščeno Ilirijo z 90:76.

Partizan Cedevita Olimpija
Sportal V prvi četrtini Cedevita Olimpija dobila 42 točk, a bila blizu zmagi

Domžalčani so slavili še sedmič zapovrstjo v domačem prvenstvu, na vrhu lestvice pa so se z razmerjem zmag in porazov 16-4 zdaj izenačili z novomeško Krko. Košarkarji Triglava so drugič zaporedoma izgubili, skupno pa 13. v tej sezoni DP in so trenutno na šestem mestu. Domžalčani so po glavnem odmoru prevzeli pobudo, povedli so po slabih dveh minutah nadaljevanja pri 39:38. Domači so minuto in pol pred iztekom tretje četrtine še izenačili na 53. točki, a so od takrat naprej prednjačili Domžalčani. Ti so prednost nato vse do konca višali, 50 sekund pred koncem je ta bila najvišja, ko je znašala 16 točk (81:65).

Za Helios je 20 točk vpisal Blaž Mahkovic, 16 jih je dodal Žiga Daneu, 15 pa Tibor Mirtič, slednji je pobral še devet skokov. Za domače je Črt Čabrilo dosegel 16 točk, Uroš Šikanić in Jošt Flerin pa vsak po 12.

Hopsi so ugnali LTH Castings. | Foto: www.alesfevzer.com Hopsi so ugnali LTH Castings. Foto: www.alesfevzer.com

Na Polzeli odločil podaljšek

Pred tem krogom zadnjeuvrščeni Hopsi so v domači dvorani presenetili Škofjeločane in po podaljšku vpisali peto zmago v sezoni. V končnici rednega dela so domači imeli korak prednosti in po trojki Vladimirja Vranića povedli s 65:62. Siniša Bilić je nato s trojko izenačil, 45 sekund pred koncem pa je za vodstvo s 67:65 zadel Curtis White. Ta pa je nato dve sekundi pred koncem storil osebno napako nad Vranićem, ki je obdržal mirne živce in s prostima metoma izsilil podaljšek. V njem so več pokazali domači, ki so povedli za pet točk, nato pa ves čas držali prednost pred tekmeci. Pri domačih je Vranić dosegel 24 točk (met iz igre 8:25) in pobral še osem skokov, pri gostih pa je z 22 izstopal White (met iz igre 8:15).

Šenčur boljši od Krke

Šenčurjani so se na zadnji odigrani tekmi z zmago proti Rogaški utrdili v zgornji polovici razpredelnice, tekmec na Gorenjskem pa je bil tokrat popolnoma drug, a vodilna ekipa lige ni upravičila vloge favorita. Gledalci v Šenčurju so videli izjemno tesen obračun. V prvem delu si nobena od ekip ni priigrala večjega naskoka, najvišje vodstvo pa so imeli pri 28:22 gradbinci, potem ko sta za tri točke zadela Gaber Ožegovič in Dalibor Đapa.

Šenčur je ugnal Krko. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Šenčur je ugnal Krko. Foto: Dragana Stjepanović/ABA2

Gorenjci pa so si v 35. minuti z delnim izidom 11:3 vnovič priigrali pol ducata točk prednosti. V 38. minuti je Dino Murić zadel za vodstvo domačih s 75:69, a je Jan Špan v naslednji minuti z dvema trojkama izid poravnal. A za preobrat je Dolenjcem zmanjkalo idej in gostitelji so s šestimi točkami dosegli presenetljivo zmago. Pri domačih je z 21 točkami izstopal Dino Murić, pri gostih jih je 18 dosegel Marko Radovanović, Špan pa eno manj.

Tretjeuvrščena ekipa prvenstva Ilirija je v Podčetrtku doživela poraz proti ekipi, ki je pred tekmo zasedala predzadnje mesto. Podčetrtani so scenarij napovedali že v uvodni četrtini, ki so jo zanesljivo dobili, nato pa držali tekmece na varni razdalji. Za Ilirijo je bil to sedmi poraz, za Terme Olimia, ki so se povzpele na šesto mesto, pa sedma zmaga.

Glavni delež k zmagi so prispevali Simo Atanacković z 22 točkami, Domen Bratož z 21 točkami in deveti asistencami (ob pet še po pet skokov in ukradenih žog) ter Aleksandar Stojmenov z 19 točkami. Luka Kureš je bil s 16 točkami najboljši pri gostih.

Liga Nova KBM, 20. krog

Sreda, 6. marec:

Sobota, 9. marec:

Ponedeljek, 11. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte