Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
19.54

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

KK Podčetrtek LTH Castings KK Ilirija Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Hopsi Polzela KK Krka Novo mesto kk Rogaška Liga Nova KBM

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 19.54

6 mesecev, 3 tedne

LIGA NOVA KBM, 2. KROG

Krka nasula 109 točk, do druge zmage tudi Helios

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
FMP : Krka | Krka je na domačem parketu s 109:83 premagala Hopse. | Foto FMP Soccerbet/Ivica Veselinov/liga ABA

Krka je na domačem parketu s 109:83 premagala Hopse.

Foto: FMP Soccerbet/Ivica Veselinov/liga ABA

Z obračunom med Krko in Hopsi se je že v sredo začel drugi krog košarkarske lige Nova KBM. Novomeška ekipa je zmagala s 109:83. V petek zvečer so košarkarji Heliosa iz Domžal s premagali Triglav s 76:62. Na prvi sobotni tekmi je Rogaška s 96:79 premagala LTH Castings, na drugi pa je GGD Šenčur nadigral Ilirijo s 95:68 in dosegel prvo zmago sezone. V ponedeljek je Šentjur za prvo zmago sezone s 94:67 premagal Terme Olimia Podčetrtek, ki ostaja brez zmage. 

trening slovenska košarkarska reprezentanca Jurij Macura
Sportal Posebno priznanje za mladega Slovenca

Krka je dosegla drugo zmago v državnem prvenstvu. Po visoki uvodni zmagi nad Šentjurjem s 111:55 je v svojem hramu zanesljivo ukanila še zasedbo s Polzele, ki je doživela drugi poraz. Dolenjska zasedba je dobro odprla dvoboj v dvorani Leona Štuklja. Hitro je povedla s 14:7, v končnici uvodne četrtine pa zaigrala bledo in zmedeno ter štajerski dovolila, da ji je ušla na sedem točk (22:29).

Izbranci domačega trenerja Gašperja Okorna so bili v 13. minuti spet v rezultatski prednosti (32:31), po obdobju izenačene predstave pa so povsem zagospodarili v končnici prve polovice tekme in se na veliki odmor odpravili z lepo prednostjo 12 točk (56:44). Drugi polčas je minil v absolutni prevladi domačih košarkarjev, ki so v vseh delih igre zasenčili Polzeljane. V 27. minuti so si po zabijanju Hamiltona priigrali že 22 točk naskoka (77:55) in jasno je bilo, da bosta točki ostali na Dolenjskem. Domača ekipa je največ vodila tik pred koncem tekme (107:79 in 109:81).

V dolenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Robert Jurković, ki je dosegel 20 točk, v štajerski pa je Matic Grušovnik 22 točkam dodal še osem skokov.

Damjan Novaković | Foto: www.alesfevzer.com Damjan Novaković Foto: www.alesfevzer.com Domžalčani so po začetnem zaostanku v drugi polovici dvoboja brez večjih težav prišli do zmage, druge v sezoni. V začetku so bili boljši gostje, ki so vodili za največ pet točk, prvo četrtino pa dobili za tri. A nadaljevanje je bilo boljše za Domžalčane, ki so nasprotnike ujeli pri 23:22, potem pa si sami do polčasa priigrali nekaj točk naskoka. Največ prav pred odmorom, ko je s trojko za +6 poskrbel Blaž Mahkovic.

Prednost domače zasedbe je nato v tretji četrtini še nekoliko narasla, prvič na tekmi na dvomestno število pri 52:41, Domžalčani pa so imeli pred zadnjim delom devet točk prednosti. A s trojko Lovra Urbihe so so gostje približali le na 52:55. Vendar so domači odgovorili z delnim izidom 8:0, vodstvo spet povišali na več kot deset točk in potem tekmo brez težav pripeljali do konca in razlike +14.

Najboljši pri Domžalčanih je bil Mahkovic s 25 točkami, Tibor Mirtič je končal z dvojnim dvojčkom (14 točk, 11 skokov), prav tako pa Miloš Glišić (12 točk, 10 skokov). Pri Triglavu pa sta strelsko najbolj izstopala Urbiha s 15 (pet trojk) in Miha Muratović s 14 točkami.

Ob zmagi Šentjurja nad Terme Olimia Podčetrtek  je s 27 točkami blestel Luka Lapornik (met za tri točke 7:15), še 20 jih je dodal Marko Jurič. Pri Podčetrtku je bil s 17 točkami najuspešnejši Simo Atanacković, ki je zbral še sedem skokov.

Liga Nova KBM, 2. krog

Sreda, 4. oktober:

Petek, 6. oktober:

Sobota, 7. oktober:

Ponedeljek, 9. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte