Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
6.56

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

NBA Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Milwaukee Bucks

Torek, 10. 3. 2020, 6.56

4 leta, 1 mesec

LIGA NBA, 9. MAREC

Čančarjev Denver gladko odpravil vodilno ekipo lige NBA, nov mejnik Younga #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Jamal Murray | Denver je s 109:95 doma premagal Milwaukee. Jamal Murray je k zmagi prispeval 21 točk, slovenski reprezentant Vlatko Čančar pa ni dobil priložnosti za igro. | Foto Reuters

Denver je s 109:95 doma premagal Milwaukee. Jamal Murray je k zmagi prispeval 21 točk, slovenski reprezentant Vlatko Čančar pa ni dobil priložnosti za igro.

Foto: Reuters

V noči na torek so bile v ligi NBA odigrane samo tri tekme. Denver Nuggets so na domačem terenu (brez pomoči Vlatka Čančarja) s 109:95 premagali oslabljeni Milwaukee, ki se bo moral na še nekaj naslednjih tekmah znajti brez poškodovanega Giannisa Antetokounmpa. Atlanta je s 143:138 in novim mejnikom Traea Younga premagala goste iz Charlotta, Utah pa je doma izgubil proti branilcem naslova Toronto Raptors (92:101).

Denver je ponoči igral proti vodilni ekipi lige NBA Milwaukee Bucks in zmagal z udobno razliko 109:95. To je že njihova 43. zmaga v sezoni, s katero se se utrdili na tretjem mestu zahodne konference.

Na drugi strani pa je to že tretji zaporedni poraz za Bucks in četrti na zadnjih petih tekmah, a kljub temu s 53 zmagami in 12 porazi ohranjajo prvo mesto v ligi NBA. Moštvo se bo moralo na še nekaj naslednjih obračunih znajti brez izjemnega Giannisa Antetokounmpa, ki si je na petkovi tekmi proti Los Angeles Lakers poškodoval levo koleno.

Poškodovani Giannis Antetokounmpo je soigralce moral spremljati s klopi. | Foto: Reuters Poškodovani Giannis Antetokounmpo je soigralce moral spremljati s klopi. Foto: Reuters

Pri Denverju so izstopali Jamal Murray z 21 točkami, Paul Millsap jih je dosegel 20, Jerami Grant pa 19. Slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja trener ni uvrstil v ekipo.

Na nasprotni strani je bil strelsko najbolj učinkovit Kyle Korver s 23 točkami.

Oglejte si vrhunce obračuna med Denverjem in Milwaukeejem (109:95)

 

Atlanta do zmage v drugem podaljšku

Atlanta je doma po ostrem boju v drugem podaljšku le strla odpor gostov iz Charlotta. Semafor se je ustavil pri rezultatu 143:138, Atlanta pa se je z dvajseto zmago v sezoni otresla zadnjega mesta v vzhodni konferenci in na dno potisnila Cleveland Cavaliers.

Na strani gostiteljev je Trae Young dosegel 31 točk (od tega šest trojk) in prispeval 16 asistenc ter postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je na več tekmah dosegel najmanj 15 asistenc in zadel najmanj pet trojk.

John Collins je k zmagi prispeval 28 točk in 11 skokov, De'Andre Hunter pa se je ustavil pri 13 točkah in 11 skokih.

Na strani poraženih Sršenov je blestel Terry Rozier, ki je s 40 točkami postavil rekord kariere, Devonte' Graham pa je vknjižil 27 točk in deset asistenc.

Branilci naslova boljši od Utaha

Utah je doma izgubil proti branilcem naslova in drugouvrščeni ekipi vzhodnega dela lige NBA Toronto Raptors (92:101). Rezervist Joe Ingles je za gostitelje dosegel 20 točk, Kamerunec Pascal Siakam in španski reprezentant kongovskih korenin Serge Ibaka pa sta jih k zmagi dodala 27.

Dallas Luke Dončića in Miami Gorana Dragića sta imela prost večer. Dragić se bo v četrtek doma pomeril z ekipo Charlotte Hornets, Dallas pa bo ponoči gostoval v San Antoniu, dan pozneje pa bo gostil Denver.

 

Liga NBA, 9. marec:

Atlanta : Charlotte 143:138 /po dvojnem podaljšku/
T. Young 31, 16 asistenc, J. Collins 28, 11 sk., D. Hunter 13, 11 sk./T. Rozier 40 (rekord kariere), D. Graham 27, 10 as.

Denver : Milwaukee 109:95
J. Muirray 21, P. Millsap 20/K. Korver 23

Utah : Toronto 92:101
J. Ingles 20/P. Siakam 27, 11 sk., 8 as., S. Ibaka 27, 13 sk. K. Lowry 21

Lestvica 

 

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić prejemal udarce v glavo in zrežiral šov, ki pa je imel napako #video
Luka Dončić
Sportal Dončić z druščino ustavil Grizlije, poraz Dragićevih, derbi vodilnih Jamesu
Ne spreglejte