Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2019,
7.28

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Natisni članek

Liga NBA Miami Heat Denver Nuggets Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 9. 1. 2019, 7.28

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 8. januar

Grozljiv padec košarkarja Oklahome, nov mejnik za Jokića in Duranta, poraz Dragićeve Vročice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Večer v ligi NBA, kjer je bilo na sporedu osem tekem, sta zaznamovala grd padec košarkarja Oklahome Nerlensa Noela, ki je še vedno v bolnišnici, in zgodovinski 20. trojni dvojček Nikole Jokića, ki je s 23 leti tretji najmlajši igralec v številu doseženih trojnih dvojčkov. Srb je blestel na tekmi v gosteh, kjer je Denver s 103:99 premagal Miami, ki še vedno ne more računati na pomoč Gorana Dragića. Pri ekipi Warriors so padali rekordi. Klay Thompson je k zmagi prispeval 43 točk, Kevin Durant pa se je vpisal v zgodovino.

24-letni center Nerlens Noel jo je grdo skupil na domači tekmi lige NBA med ekipo Oklahoma City Thunder in Minnesoto Timberwolves (117:119, Andrew Wiggins je prispeval 40 točk in 10 skokov). V tretji četrtini je po udarcu s komolcem enega od košarkarjev grdo padel in nepremično obležal. Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico, a za zdaj še ni znano, kako resno je njegovo stanje.

Več veselja je bilo med igralci Denver Nuggets, ki so v gosteh s 103:99 premagali Miami. Ta še vedno igra brez Gorana Dragića, ki okreva po posegu na kolenu. Na tekmi je blestel 23-letni Srb Nikola Jokić, ki je za ekipo Denverja (27. zmaga v tej sezoni) dosegel 29 točk, 11 skokov in deset asistenc. To je njegov četrti trojni dvojček v tej sezoni in 20. v karieri v ligi NBA. S tem je postal tretji najmlajši igralec v zgodovini z 20 trojnimi dvojčki na svojem računu. V tej statistični rubriki sta boljša samo Oscar Robertson in Magic Johnson, ki sta se do 20. trojnega dvojčka dokopala že pri 22 letih.

V zgodovino se je vpisal tudi Kevin Durant, ki je eden od zgolj devetih košarkarjev v zgodovini NBA, ki je dosegel 20 tisoč točk, pet tisoč skokov, tri tisoč asistenc in 900 blokad. K nocojšnji zmagi Golden State Warriors nad New York Knicks (122:95) je prispeval 24 točk, šest skokov in šest asistenc. Strelsko še bolj razpoložen je bil Klay Thompson, ki je v statistiko Bojevnikov vpisal kar 43 točk.

V noči na sredo je bilo odigranih še pet tekem. Cleveland Cavaliers so s 115:123 doma izgubili proti ekipi Indiana Pacers, Toronto Raptors pa so bili s 104:101 boljši od Atlante. Phoenix Suns je pred domačimi navijači s 115:111 ugnal Sacramento Kings, Los Angeles Clippers so bili s 128:109 boljši od Charlotte Hornets, Philadelphia 76ers pa je zmlela Washington Wizards (132:115).

Liga NBA. 8. januar:

Lestvici: 

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Los Angeles Lakers
Sportal Katastrofalen polčas Dallasa pokvaril izjemen večer Dončića #video
Enes Kanter
Sportal Turški NBA-jevec zaradi Erdogana ne upa v London
Ne spreglejte