Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2022,
5.50

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

Natisni članek

Toronto Raptors Chicago Bulls NBA Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 7. 11. 2022, 5.50

1 leto, 5 mesecev

Liga NBA, 6. november

Goran Dragić na kraju trpljenja izenačil rekord sezone, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92
Goran Dragić | Goran Dragić je dosegel 16 točk. | Foto Reuters

Goran Dragić je dosegel 16 točk.

Foto: Reuters

V noči na ponedeljek je Goran Dragić s Chicago Bulls moral priznati premoč bivšemu klubu Toronto Raptors (113:104). Slovenski košarkar je bil v kraju, ki mu je v lanski sezoni prinesel veliko neprijetnosti, s 16 točkami tretji strelec svoje ekipe, a to na koncu ni bilo dovolj za uspeh Chicaga, ki je izgubil drugič zapored.

Vlatko Čančar
Sportal Čančar zadel zadnjo trojko na tekmi, neverjeten met Foxa, ki je sprožil evforijo #video

Ni skrivnost, da Goran Dragić ni v najlepših odnosih s Torontom. Ko se je v prejšnji sezoni preselil v Kanado in zapustil Miami, mu trener Nick Nurse ni namenil veliko priložnosti. Nastopil je le na petih tekmah. Navijačem Toronta se je zameril že ob prihodu z izjavo, da bi raje igral v klubu z višjimi ambicijami. Ljubljančan se je za izrečene besede opravičil, a je bilo prepozno. V dvorani Scotiabank Arena se ni naigral, ampak je večinoma trpel. Zdaj se je v Toronto vrnil kot košarkar Chicaga, s 16 doseženimi točkami je izenačil svoj strelski rekord sezone, a to ni bilo dovolj za zmago.

Dragić, ki je v igro vstopil s klopi, domači navijači pa so ob tem glasno izrazili neodobravanje, je k svojemu strelskemu izkupičku dodal po dva skoka in podaji, izgubil pa je tudi dve žogi. Prvi strelec tekme je bil Fred VanVleet, ki se je po poškodbi hrbta, zaradi katere je izpustil tri tekme, vrnil s 30 točkami in z 11 podajami. Pri bikih, ki so izgubili drugič zapored, je bil z 18 točkami in 12 skoki najbolj razpoložen Nikola Vučević, DeMar DeRozan je dodal 20 točk.

Vrhunci igre Gorana Dragića:

Scottie Barnes pa je za Toronto, ki je uspešno prestal tudi odsotnost prvega strelca Pascala Siakama, dodal 19 točk in deset skokov. O. G. Anunoby je za domačo ekipo zbral 22 točk, Gary Trent mlajši 12 in Christian Koloko 11 ter šest blokad.

Chicago so pestile precejšnje težave, saj je tekmecu prepustil kar 17 žog, na podlagi česar je Toronto dosegel 23 točk. Najslabši v tej kategoriji je bil DeRozan, ki je vodil bike s petimi izgubljenimi žogami. "Mislim, da so bili nekateri zelo neprevidni," je trener bikov Billy Donovan dejal o napakah svoje ekipe.

A Dragić bo imel novo priložnost za maščevanje že v noči na torek, ko se bosta ekipi pomerili še v Chicagu.

Luka Dončić
Sportal Čudijo se Dončiću, soigralec zahteval vračilo denarja

James poražen proti bivšim

V Los Angelesu pa je znova zablestel Donovan Mitchell, ki se je vrnil po poškodbi in dosegel 33 točk ter popeljal Cleveland do prepričljive zmage s 114:100 nad nekdanjim zvezdnikom Cavaliers LeBronom Jamesom in Los Angeles Lakers.

LeBron James je dosegel 27 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko LeBron James je dosegel 27 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Darius Garland je dodal 24 točk. Konjeniki so zmagali še osmič po vrsti ter so v razvrstitvi vzhodne konference slabši le od še neporaženega Milwaukeeja. Cleveland je bil boljši le leta 2017, ko je imel niz kar 13 zmag, takrat je bil del ekipe še James, ki je tokrat proti svojemu nekdanjemu klubu dosegel 27 točk. Anthony Davis je zbral 12 skokov in 19 točk, a mu je žoga šla le enkrat v koš v zadnjih dveh četrtinah. Pred odmorom so domači vodili s prednostjo kar 12 točk.

"Zdelo se je, da je ves naš duh zapustil dvorano. In prav to je nekaj, na čemer bomo morali delati, vrniti zmagovalni duh," je dejal trener jezernikov Darvin Ham.

"Kar smo videli v prvem polčasu, tako želimo igrati, dejansko smo vodili do polčasa. In potem, v drugem polčasu, smo spet grešili odprte mete, pripetile so se nam izgubljene žoge in smo popustili. Tekmeci pa so samo stopnjevali ritem iger. Gre za izjemno nadarjeno ekipo z izjemno nadarjenimi igralci," je tekmeca pohvalil trener jezernikov. Russell Westbrook je dosegel 19 točk in deset asistenc, a je imel tudi sedem izgubljenih žog.

Liga NBA, 6. november:

Toronto Raptors : Chicago Bulls 113:104
VanVleet 30 (11 sk.), Anunoby 22, Barnes 19 (10 sk.); DeRozan 20, Vučević 18 (12 sk.), Goran Dragić 16 (2/4 za 2, 4/6 za 3), 2 sk., 2 as., 2 izg. žogi v 20:47

Los Angeles Lakers : Cleveland Cavaliers 100:114
James 27 (7 sk.), Davis (12 sk.) in Westbrook (10 as.) 19; Mitchell 33, Garland 24, Allen 16 (11 sk.)

Memphis Grizzlies : Washington Wizards 103:107
Bane 28, Morant 23 (9 sk.), Clarke 16; Morris 18, Hačimura 15, Barton in Kuzma (11 sk.) 12

Los Angeles Clippers : Utah Jazz 102:110
George 34 (8 sk.), Morris 18, Mann 14; Clarkson 23, Sexton 22, Markkanen 18 (9 sk.)

Lestvica:

Ne spreglejte