Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2020,
6.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NBA Liga NBA Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets

Petek, 31. 1. 2020, 6.39

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 30. januar

Denver brez Čančarja na krilih navijačev do nove zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Nikola Jokić | Nikola Jokić je k zmagi Denverja nad Utahom (106:100) prispeval 28 točk in deset asistenc, Vlatko Čančar pa je spet ostal brez minutaže na tekmi. | Foto Getty Images

Nikola Jokić je k zmagi Denverja nad Utahom (106:100) prispeval 28 točk in deset asistenc, Vlatko Čančar pa je spet ostal brez minutaže na tekmi.

Foto: Getty Images

V noči na petek je bilo v košarkarski ligi NBA na sporedu šest tekem. Glavna slovenska aduta Luka Dončić, ki je spet poškodovan, in Goran Dragić sta imela prost večer, Denver Vlatka Čančarja pa je na domačem terenu v derbiju zahodne konference premagal Utah Jazz (106:100). Branilci naslova Toronto Raptors so v gosteh s 115:109 ugnali Cleveland, Sacramento Kings pa so, prav tako v gosteh, uničili LA Clippers (124:103).

Edina tekma v ligi NBA, ki bi lahko imela slovenski pečat, se je ponoči odvila v Denverju, kjer so Denver Nuggets s 106:100 premagali goste iz Utaha.

Oglejte si vrhunce obračuna med Denver Nuggets in Utah Jazz (106:100):

Slovenski košarkar Vlatko Čančar je žal spet ostal brez priložnosti, sta jo pa zato temeljito izkoristila Nikola Jokić, ki je k zmagi Denverja prispeval 28 točk in deset asistenc, ter Jordan Clarkson, igralec poraženega Utah Jazz, ki je v igro vstopil s klopi, nato pa navdušil s 37 točkami. Od tega je zadel kar sedem trojk.

Young prvi po Bryantu s tem dosežkom

Tudi Atlanta Hawks, najslabše moštvo na vzhodu, so zmagali pred domačimi navijači. S 127:117 so ugnali goste iz Philadelphie, Trae Young pa je z 39 točkami in 18 asistencami postavil nov mejnik v ligi NBA. Postal je namreč prvi igralec po Kobeju Bryantu (2013), ki je v enem polčasu dosegel najmanj 25 točk in več kot deset asistenc.

Jeza Bradleyja Beala

Tudi v Washingtonu je zmaga ostala doma. Čarovniki so s 121:107 premagali košarkarje Charlotte Hornets. S 34 točkami, devetimi skoki in devetimi asistencami je izstopal Bradley Beal, ki ni skrival razočaranja nad tem, da se mu ni uspelo uvrstiti na tekmo vseh zvezd (16. februar).

"Malo sem razjarjen ... Zdi se mi nespoštljivo ... Bom pa zato poskušal svojo ekipo pripeljati do končnice," je napovedal.

Prvaki v naletu, zmaga tudi za Boston

Na vzhodu še naprej blestijo lanski prvaki iz Toronta. Za deveto zaporedno zmago (34-14) so v gosteh ugnali Cleveland s 115:109. S 26 točkami je bil najboljši strelec prvakov Španec Serge Ibaka, 23 jih je za domačine dosegel Collin Sexton.

Četrto zmago na zadnjih petih tekmah so dosegli tudi košarkarji Boston Celtics (32-15). V svoji dvorani so brez večjih težav premagali najslabše moštvo lige Golden State Warriors s 119:104.

Znani vsi udeleženci tekme zvezd

Vodstvo lige je medtem naznanilo tudi 14 rezervnih košarkarjev, ki so dopolnili elitno deseterico.

Košarkarji za prvi peterki
Vzhod

Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Pascal Siakam, Kemba Walker in Trae Young.

Zahod
LeBron James, Anthony Davis, Luka Dončić , James Harden in Kawhi Leonard.

Rezervni košarkarji
Vzhod:

Jimmy Butler, Ben Simmons, Kyle Lowry, Khris Middleton, Domantas Sabonis, Jayson Tatum in Bam Adebayo.

Zahod:
Nikola Jokić, Damian Lillard, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Chris Paul, Brandon Ingram in Russell Westbrook.

Ganljiv poklon LA Clippers

Tudi pet dni po smrti Bryanta tekme v ligi NBA še vedno potekajo v znamenju poklona pokojnemu košarkarju. Na poseben način so se svojemu prijatelju in vzorniku sinoči poklonili tudi LA Clippers, ki so doma visoko izgubili proti gostom iz Sacramenta (103:124). Sacramento Kings so leteli na krilih De'Aarona Foxa, ki je dosegel 34 točk in prispeval osem asistenc.

Pomenljivo besedilo je prebral košarkar Paul George, ki se je sinoči moral zadovoljiti s skromnimi osmimi točkami.

 

Liga NBA, 30. januar:

Lestvici

Ne spreglejte