Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
30. 10. 2019,
5.25

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Liga NBA

Sreda, 30. 10. 2019, 5.25

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 29. oktober

Luka Dončić odigral najslabšo tekmo letos, veliko bolje je šlo Dragiću #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

4

Luka Dončić | Luka Dončić je z Dallasom gostoval pri Denver Nuggets, katerih član je Vlatko Čančar, ki še čaka na debi v ligi NBA. | Foto Gulliver/Getty Images

Luka Dončić je z Dallasom gostoval pri Denver Nuggets, katerih član je Vlatko Čančar, ki še čaka na debi v ligi NBA.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na sredo sta v košarkarski ligi NBA igrala Luka Dončić in Goran Dragić, medtem ko Vlatko Čančar še ni dočakal svojega debija. Tako Dallas Mavericks, ekipa Luke Dončića, kot Miami Heat, kjer igra Goran Dragić, so bili uspešni.

Vlatko Čančar
Sportal Dončićev večni tekmec prejel nagrado in prvič izgubil #video

Dallas Mavericks so tokrat gostovali pri Denver Nuggets in zmagali z izidom 106:109. To je bila za Teličke že tretja zmaga letos, na svojem računu imajo tri zmage in le en poraz. Nekoliko manj zadovoljen je bil Luka Dončić. Ta je namreč letos odigral najslabšo tekmo, potem ko je v svojo statistiko vpisal 12 točk, štiri skoke in pet asistenc.

Luka Dončić: Pomembno je, da zmagamo

"Imel sem slabo tekmo, ampak meni ni pomembno, ali dosežem nič točk ali štirideset. Zame je pomembno, da zmagamo. To je tisto, kar je pomembno. Imamo dobro ekipo, imamo igralce, ki zadevajo, in imamo igralce, ki lahko naredijo veliko stvari," je po tekmi povedal 20-letni Ljubljančan.

Izjava Luke Dončića:

Učinek Luke Dončića: 12 točk, 5 asistenc, 4 skoki, met iz igre 3/12, met za tri točke 1/6, 2 ukradeni žogi, 4 izgubljene žoge, igral je 33 minut.

Devet košarkarjev Dallasa doseglo deset točk ali več

Pri Dallasu je bilo na tekmi proti Denverju kar devet igralcev, ki so dosegli deset točk ali več. Tokrat je bil najbolj razpoložen Maxi Kleber. Ta je tekmo končal s 14 točkami in sedmimi skoki. Kristaps Porzingis, lanska glavna okrepitev Dallasa, se je tokrat ustavil pri destih točkah in 14 skokih.

Luka Dončić je slabo minuto pred koncem tekme dosegel zelo pomemben koš, ko je s polaganjem povišal prednost Dallasa na 106:109. Pozneje, 26 sekund pred koncem tekme, je imel naš košarkar na voljo dva prosta meta, a je oba zgrešil. K sreči nista bila odločilna, potem ko Nuggets v zadnji minuti in 40 sekundah niso dosegli niti točke.

Nikola Jokić je še drugič v letošnji sezoni dosegel trojnega dvojčka. | Foto: Getty Images Nikola Jokić je še drugič v letošnji sezoni dosegel trojnega dvojčka. Foto: Getty Images

Nikola Jokić dosegel drugega trojnega dvojčka, Čančar ni dobil priložnosti

Pri Denverju je znova blestel Nikola Jokić. Srbski košarkar je še drugič letos dosegel trojnega dvojčka, potem ko je v svojo statistiko vpisal 10 točk, 10 asistenc in 10 skokov. Največ točk pri Denverju je dosegel Paul Millsap (23), Will Barton pa jih je prispeval 19. Na koncu to vseeno ni bilo dovolj za novo zmago Denverja, ki je v letošnji sezoni doživel prvi poraz.

Vlatko Čančar, ki pri Denverju igra v svoji prvi sezoni v ligi NBA, tudi na tej tekmi ni dobil priložnosti oziroma tudi tokrat ni bil uvrščen med dvanajsterico košarkarjev za tekmo.

Goran Dragić | Foto: Reuters Foto: Reuters Goran Dragić prispeval 21 točk

Veliko bolje je šlo Goranu Dragiću. Miami Heat je na domačem parketu gostil Atlanata Hawks in vknjižil zmago. Končni rezultat obračuna je bil 112:97. Veliko zaslug za zmago je imel tudi izkušeni Goran Dragić, ki je tekmo začel s klopi. Kapetan zlate reprezentance z evropskega prvenstva je za svojo ekipo prispeval 21 točk, dodal pa še tri skoke in tri asistence.

Učinek Gorana Dragića: 21 točk, 3 asistence, 3 skoki, met iz igre 7/12, met za tri točke 5/9, 3 izgubljene žoge, igral 30 je minut.

"Lepo se je vrniti domov in zmagati," je na družbenih omrežjih zapisal Dragić.

 

Jimmy Butler | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Jimmy Butler zablestel že na prvi tekmi

Prvič je v dresu Miamija igral Jimmy Butler (prve tri tekme je izpustil zaradi rojstva hčerke, op. p.) in se že na prvi tekmi izkazal, ko je prispeval 21 točk. Izkazal se je tudi novinec v letošnji ligi NBA. Šele 19-letni Tyler Herro je dosegel 29 točk in bil najboljši košarkar Vročice. Poleg že omenjenega našega Gorana Dragića sta bila v ekipi Miamija dobro razpoložena še Bam Adebayo in Kendrick Nunn. Oba sta dosegla 17 točk.

Atlanta je kmalu ostala brez prvega zvezdnika

Pri Atlanti so kmalu po prvi četrtini tekme ostali brez svojega prvega zvezdnika. Trae Young si je na začetku druge četrtine zvil desni gleženj, tako da v nadaljevanju tekme niso mogli več računati nanj. Pri gostujoči ekipi je bil s 30 točkami najboljši John Collins, Jabari Parker pa je za Hawks dosegel 12 točk.

Los Angeles Lakers so doma visoko premagali Memphis Grizzlies. Tekma se je končala z izidom 120:91.

Liga NBA, 29. oktober

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Sijajen štart. Samo pet jih je, ki so v ligi NBA boljši od Luke Dončića.
Ne spreglejte