Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 10. 2019,
6.59

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

Natisni članek

NBA Vlatko Čančar Vlatko Čančar Trae Young Liga NBA Denver Nuggets

Torek, 29. 10. 2019, 6.59

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA, 28. oktober

Dončićev večni tekmec prejel nagrado in prvič izgubil #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28
Vlatko Čančar | Vlatko Čančar še najprej čaka na prve minute v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. | Foto Getty Images

Vlatko Čančar še najprej čaka na prve minute v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Foto: Getty Images

V pestrem večeru v ligi NBA je bilo odigranih kar 11 tekem, a ni bilo slovenskih nastopov. Luka Dončić (Dallas) in Goran Dragić (Miami) sta počivala, Vlatko Čančar pa ni kandidiral za dvoboj v Sacramentu, na katerem je Denver vknjižil tretjo zaporedno zmago. S stoodstotnim izkupičkom so v ligi NBA le še štirje klubi. Med njimi ni več Atlante, ki je z vročim Traejem Youngom ostala praznih rok proti Philadelphii (103:105).

Denver Nuggets ostaja nepremagan v novi sezoni lige NBA. S tremi zmagami in brez porazov so v ligi NBA le še štiri moštva. Poleg Denverja se lahko s stoodstotnim izkupičkom pohvalijo le še San Antonio, Minnesota in Philadelphia. Denver je v noči na torek v Kaliforniji ugnal Sacramento (101:94), slovenski reprezentant Vlatko Čančar pa je tokrat ostal zunaj načrtov trenerja Michaela Malona. Ta ga ni uvrstil med 12 izbrancev, tako da (še) ni debitiral v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu.

Vrhunci dvoboja v Sacramentu:

Izmed njegovih soigralcev se je proti nemočnim Kraljem, ki so izgubili že četrti zaporedni dvoboj in uprizorili najslabši štart v ligi NBA po letu 2008, najbolj izkazal Jamal Murray. Štiri od 18 točk je dosegel v zadnjih 31 sekundah srečanja, prvi zvezdnik Nikola Jokić pa je končal dvoboj pri zgolj devetih točkah (met iz igre le 4/15), a tudi 13 skokih. Pri poražencih sta bila najbolj učinkovita Richaun Holmes (24 točk in 12 skokov) in De'Aaron Fox (20 točk in devet asistenc).

Trening košarkarjev Dallasa pred odhodom v Denver:

Denver bo v noči na sredo gostil Dallas, tako da se bosta v Koloradu pomerila reprezentančna soigralca Čančar in Luka Dončić.

Young in Towns nagrajena

Trae Young prvič v tej sezoni ni presegel meje 30 točk. | Foto: Reuters Trae Young prvič v tej sezoni ni presegel meje 30 točk. Foto: Reuters Branilec Atlante Trae Young, čigar kariera je tesno povezana z Dončićevo, saj sta bila v prejšnji sezoni največja kandidata za nagrado novinca leta v ligi NBA, hkrati pa sta se njuna kluba (Atlanta in Dallas) neposredno po opravljenem naboru odločila za zamenjavi, je v dvoboj proti Philadelphii vstopil s prestižnim priznanjem.

Liga NBA ga je izbrala za igralca tedna vzhodne konference, nagrado je poleg njega kot član zahodne konference prejel še center Minnesote Karl-Anthony Towns. Young je na uvodnih dveh tekmah popeljal Atlanti do zmag nad Detroitom in Orlandom, v povprečju pa na dvoboj dosegal 38,5 točke, devet asistenc in sedem skokov!

Najboljša igralca uvodnega tedna v ligi NBA:

V tretje ni bil toliko prepričljiv. Atlanta je prvič v tej sezoni ostala praznih rok (103:105) in izgubila doma, Young pa je končal dvoboj pri 25 točkah (met iz igre 7/20), devetih asistencah, štirih skokih in kar sedmih izgubljenih žogah. Pri gostih je izstopal center Joel Embiid (36 točk, 13 skokov, a tudi sedem izgubljenih žog), ki je odločil zmagovalca z uspešno izvedenima prostima metoma. Veteran in rekorder lige NBA, saj igra že 22. zaporedno sezono, 42-letni Vince Carter, je imel priložnost za zmago ob zvoku sirene, a je zgrešil cilj. 

Vrhunci dvoboja v Atlanti:

Atlanta z v tej sezoni zelo vročim Youngom, ki v povprečju na tekmo dosega 34 točk in je drugi strelec lige (več točk dosega le zvezdnik Brooklyna Kyrie Irving – 37,7), bo v noči na sredo gostovala pri Dragićevem Miamiju.

Westbrook "podobno" kot Dončić

Houston je v čustvenem dvoboju, v katerem so domači gledalci namenili stoječe ovacije nekdanji ''raketi'' Chrisu Paulu, ki je prvič gostoval v dvorani Toyota Center v dresu Oklahoma Cityja, zmagal s 116:112.

Prvi nastop Chrisa Paula v Houstonu po odhodu v Oklahomo:

Znova je bil najboljši strelec kdo drug kot bradati as James Harden (40 točk – met iz igre 8/21, prosti meti 21/22), Russellu Westbrooku pa je podobno kot Dončiću večer poprej za novi trojni dvojček zmanjkala ena asistenca. Prispeval je 21 točk, 12 skokov in devet podaj.

Podprvaki lige NBA, košarkarji Golden State Warriors, so v tretjem nastopu končno dočakali prvo zmago. Premagali so New Orland Pelicans, ki bodo še dolgo nastopali brez poškodovanega mladega dragulje lige NBA Ziona Williamsona. Draymond Green je dosegel trojni dvojček (16 točk, 17 skokov in 10 asistenc). 

Luka Dončić
Sportal Sijajen štart. Samo pet jih je, ki so v ligi NBA boljši od Luke Dončića.

Lestvici:

Ne spreglejte