Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 10. 2019,
7.17

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA NBA

Nedelja, 27. 10. 2019, 7.17

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA, 26. oktober

Dragić v ligi NBA poskrbel za podvig večera, Westbrook prehitel Magica #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56
Goran Dragić | Goran Dragić je pomagal Miamiju do druge zaporedne zmage v novi sezoni lige NBA. | Foto Reuters

Goran Dragić je pomagal Miamiju do druge zaporedne zmage v novi sezoni lige NBA.

Foto: Reuters

Ne le Luka Dončić, v novo sezono lige NBA je izjemno vstopil tudi njegov starejši rojak Goran Dragić. Izkušeni slovenski as je Miamiju pomagal do odmevne zmage pri Milwaukeeju. Čeprav ni začel dvoboja v prvi peterki, je dosegel 25 točk in bil najboljši strelec gostov. Miami je v tretji četrtini zaostajal že za 21 točk, a nato po podaljšku presenetil favorite, za katere je Giannis Antetokounmpo dosegel 29 točk. Russell Westbrook je na večni lestvici lastnikov trojnih dvojčkov prehitel Magica Johnsona.

Učinek Gorana Dragića: 25 točk, met za tri 2/8, met za dve 5/8, prosti meti 9/15, 8 asistenc, 6 skokov, 1 ukradena žoga, 2 izgubljeni žogi v 34 minutah in 31 sekundah.

Miami se je po začetku tretje četrtine spogledoval s porazom pri enem izmed favoritov za najvišje mesto na lestvici vzhodne konference. Enajst minut do konca tretje četrtine je zaostajal že za 21 točk (53:74), a ni obupal, ampak z izjemnim preobratom, v katerem je po točkah in še čem prednjačil zlasti Ljubljančan, pripravil veliko presenečenje.

Vrhunci dvoboja v Milwaukeeju:

Najboljši igralec rednega dela prejšnje sezone (MVP) Giannius Antetokounmpo po porazu kar ni mogel verjeti, da je njegovo moštvo zapravilo takšno prednost. "Tega ne bi smeli dopustiti. Dobre ekipe tega ne dovolijo tekmecu. To bo za nas vsekakor učna ura," je po neuspehu na uvodni domači tekmi v novi sezoni dejal zvezdnik iz Grčije, ki je tekmo končal z 29 točkami, 17 skoki in devetimi asistencami, tako da je le za las zgrešil trojnega dvojčka.

Dragić: Marsikdo bi odnehal. Mi nismo.

Gora Dragić je bil najboljši strelec Miamija. | Foto: Guliverimage/Getty Images Gora Dragić je bil najboljši strelec Miamija. Foto: Guliverimage/Getty Images Gostiteljem je v dramatični končnici rednega dela tik pred zvokom sirene priigral podaljšek, v katerem pa je moral zaradi šestih prekrškov zapustiti igro. Gostje so to izkoristili in na krilih Dragića, ki je v podaljšku dosegel šest točk, dosegli odmevno zmago (131:126).

"Močno smo zaostajali, a se nismo predali. Borili smo se po najboljših močeh, lahko pa bi si tudi olajšali delo, če bi zadeli več prostih metov. Na koncu nam je uspel velik preobrat. Ko je Giannis izenačil ob zvoku sirene, bi marsikdo v tej ligi odnehal. Mi nismo. Ponosen sem na fante," je po odlični predstavi povedal zlati kapetan evropskih košarkarskih prvakov. Zapravil je šest prostih metov (9/15), a to ni bilo usodno za goste, ki so ponovno nastopili brez novopečenega očka Jimmyja Butlerja.

Pri Miamiju je izstopal tudi Bam Adebayo (19 točk, 13 skokov in 8 asistenc), Kendrick Nunn je dodal 18, Kelly Olynyk in Derrick Jones Jr. pa 14 točk. Pri poraženih gostiteljih je poleg Antetokounmpoja največ točk dosegel Khris Middleton (25).

Westbrook prehitel Magica Johnsona

Zvezdnik lige NBA Russell Westbrook tudi po prihodu v Houston marljivo zbira tekme, na katerih dosega trojne dvojčke. Proti New Orleansu je tako prispeval 28 točk, 13 asistenc in 10 skokov, še drugič zapored v tej sezoni vknjižil trojnega dvojčka, najboljši strelec Raket pa je bil vseeno James Harden.

Že 139. trojni dvojček Westbrooka v ligi NBA:

Čeprav je za tri točke metal skromnih 2/18, hkrati pa izgubil kar osem žog, je na koncu zbral 29 točk. Westbrook se je na večni lestvici lastnikov trojnih dvojčkov (139) prebil na samostojno drugo mesto. Prehitel je Magica Johnsona, ki mu je osebno čestital za dosežek prek družbenega omrežja, zdaj zaostaja le še za Oscarjem Robertsonom (181).

Luka Dončić
Sportal Dončić, ki že podira rekorde, z noro trojko Dallas popeljal do zmage

Liga NBA, 26. oktober:

Lestvici:

Ne spreglejte