Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 4. 2023,
7.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Milwaukee Bucks Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Torek, 25. 4. 2023, 7.10

1 leto

liga nba, 24. april

Tekma njegovega življenja, Dragić v velikih škripcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Jimmy Butler | Jimmy Butler je odigral izjemno tekmo. | Foto Guliverimage

Jimmy Butler je odigral izjemno tekmo.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Miami Heat so na domačem parketu premagali Milwaukee Bucks (119:114), pri katerih igra tudi Goran Dragić. Tekmo življenja je prikazal Jimmy Butler, ki je bil tokrat nezaustavljiv. V ekipo Milwaukeeja se je vrnil Giannis Antetokounmpo, medtem ko Dragić ni dobil priložnosti. Miami je le še zmago oddaljen od napredovanja, saj v seriji vodi s 3:1. Ob naslednjem porazu se bo za Dragića in druščino, ki bo bili najboljše moštvo rednega dela, sezona končala. LA Lakers so po podaljških premagali Memphis Grizzlies (117:111).

Jimmy Butler, prvi zvezdnik Miamija, je na tekmi dosegel neverjetnih 56 točk, kar je četrti najboljši dosežek v zgodovini lige NBA v končnici. Le Michael Jordan (63 točk), Elgin Baylor (61) in Donovan Mitchell (57) so dosegli več točk na tekmah po koncu rednega dela sezone. Milwaukee Bucks je vodil že za 14 točk, a se je Miami v zadnji četrtini vrnil in v zmagah povedel s 3:1. Tako so le še eno zmago oddaljeni, da izločijo najboljše moštvo rednega dela.

Giannis Antetokounmpo se je vrnil po dveh tekmah odsotnosti in dosegel trojni dvojček. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Giannis Antetokounmpo se je vrnil po dveh tekmah odsotnosti in dosegel trojni dvojček. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tudi Antetokounmpo jim ni mogel pomagati

Za Bucks se je po dveh tekmah odsotnosti vrnil njihov prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Ta je na tekmi dosegel trojni dvojček in je v svojo statistiko vpisal 26 točk, 10 skokov in 13 asistenc. Na koncu je bilo to vseeno premalo za zmago. Brook Lopez je dosegel 36 točk in 11 skokov. Slovenski košarkar Goran Dragić pa tokrat ni dobil priložnost za igranje.

"Mi si samo želimo delati tisto, kar vemo, da je mogoče." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Mi si samo želimo delati tisto, kar vemo, da je mogoče." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vedo, česa so sposobni

Izjemnih 56 točk je tudi rekord Butlerja in ravno tako rekord franšize Miami Heat v končnici lige NBA. "Vedeli smo, česa smo sposobni. Nihče zunaj te stavbe, zunaj te organizacije ni verjel v nas. V redu. Mi si samo želimo delati tisto, kar vemo, da je mogoče," je po tekmi dejal zvezdnik večera, ki je veliko zaslug pripisal tudi svojim soigralcem.

"Vem, vsi vidijo le mojih 56 točk. A za to gredo zasluge predvsem mojim soigralcem. Ti so mi podajali žogo in mi govorili, naj napadem. Ko imaš takšne soigralce, se dogajajo dobre stvari."

Svojega zadovoljstva ni mogel skrivati tudi Erik Spoelstra, ki pravi, da je Butler eden inteligentnejših košarkarjev v ligi. Ne moreš delati tega, kar on počne na obeh koncih igrišča, samo s tekanjem naokoli in z brezglavim poskušanjem. Razume, kaj poskušamo narediti, in razume, kaj tekmeci poskušajo narediti," je dejal trener Miamija.

Prvič po letu 1984?

Košarkarji Miamija bi lahko spisali izjemno zgodbo. Če bi izločili Milwaukee Bucks, bi se prvič po letu 1984 zgodilo, da bi osmi nosilec končnice izločil prvega nosilca.

LeBron James je dosegel 22 točk in 20 skokov. | Foto: Reuters LeBron James je dosegel 22 točk in 20 skokov. Foto: Reuters

Lakers dobili domačo tekmo po podaljških

Obračun med LA Lakers in Memphis Grizzlies se je končal po podaljških. Tekma se je končala z izidom 117:111. Kalifornijci vodijo s 3:1 v zmagah in so le še tekmo oddaljeni od napredovanja.

V domači ekipi je največ točk dosegel Austin Reaves (23), tik za njim pa je bil prvi zvezdnik LeBron James. Ta se je tokrat ustavil pri 22 točkah, ob tem pa prispeval še 20 skokov in sedem asistenc. James je dosegel koš za izenačenje 0,8 sekunde in izsilil podaljške. Pri gostih je bil s 36 točkami najbolj razpoložen Desmond Bane.

Koš LeBrona Jamesa za izenačenje.

Liga NBA, 24. april

Liga NBA, 1. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Minnesota Timberwolves (8) /3:1/
Phoenix Suns (4) – Los Angeles Clippers (5) /3:1/
Sacramento Kings (3) – Golden State Warriors (6) /2:2/
Memphis Grizzlies (2) – Los Angeles Lakers (7) /1:3/

Vzhod:
Milwaukee Bucks (1) – Miami Heat (8) /1:3/
Cleveland Cavaliers (4) – New York Knicks (5) /1:3/
Philadelphia 76ers (3) – Brooklyn Nets (6) /4:0/
Boston Celtics (2) – Atlanta Hawks (7) /3:1/

// izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Preberite še:

Nikola Jokić
Sportal Denver si je pripravil "metlo", Čančar je obsedel
Jimmy Butler
Sportal Dragić je igrišče zapustil s sklonjeno glavo, James zaradi udarca obležal #video
Nikola Jokić
Sportal Čančarjev Denver (še) ni izkoristil priložnosti #video
Ne spreglejte