Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
6.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

Natisni članek

Liga NBA

Nedelja, 24. 11. 2019, 6.45

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 23. november

Dragiću se je obetala katastrofa, njegov soigralec na tapeti navijačev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82
Goran Dragić | Goran Dragić je doživel visok poraz proti Philadelphii. Njegov nekdanji soigralec pri Miamiju Josh Richardson je bil z 32 točkami najboljši strelec. | Foto Reuters

Goran Dragić je doživel visok poraz proti Philadelphii. Njegov nekdanji soigralec pri Miamiju Josh Richardson je bil z 32 točkami najboljši strelec.

Foto: Reuters

Košarkarji Miamija so ponoči odigrali drugo tekmo v dveh dneh in morali tokrat priznati premoč igralcem Philadelphie. Najbolj nelagodno se je na parketu počutil soigralec Gorana Dragića Jimmy Butler, ki je bil pri navijačih nenehno na tapeti. Slovenski košarkar je bil drugi strelec Miamija, ki je tako končal serijo zmag − ob začetku zadnje četrtine so gostje zaostajali že za 41 točk.

Poraz s 86:113 je pokazatelj, da v napadu igra Miamija ni stekla. Poleg tega pa so imeli vsega dvanajst asistenc. Prva peterka je povsem razočarala, potem ko je dosegla vsega 33 točk.

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil z 18 točkami (met iz igre 4/10, od tega trojke 1/2, medtem ko prosti meti 9/11) drugi strelec – dve več je dal Tyler Herro. Tudi kapetan zlate slovenske reprezentance pa se ni mogel pohvaliti z asistencami, potem ko je vpisal eno.

Vrhunci Gorana Dragića

"Obramba ni bila na pravi ravni. Tekmec je bil bolj agresiven od nas. Zgrešili smo odprte mete. To je bila tudi posledica slabše obrambe, ampak to ne bi smel biti razlog. Boljši so bili od nas. Morda se žoga ni premikala tako, kot bi se morala. Kombinacija vsega je bilo in to nas je bolelo. Ne sme pa biti to razlog, da ne igramo obrambe. Če imamo težavo v napadu, bi se morali še vedno potruditi v obrambi," je Dragić po tekmi iskal vzroke za poraz.

Njegov soigralec Jimmy Butler bo tekmo hitro pozabil. Pa ne le zato, ker mu ni stekla igra (tekmo je končal pri 11 točkah – met iz igre 4/11), temveč zaradi odzivov navijačev. Že ob predstavitvi ekip je dobil glasno negodovanje. Njihov bes pa ni pojenjal niti ob njegovem vsakem nadaljnjem dotiku z žogo.

Negodovanje navijačev Philadelphie ob vsaki potezi Jimmyja Butlerja

Butler je namreč pred letom prestopil iz vrst Minnesote prav k Philadelphii, a jo ob koncu sezone že zapustil, česar mu navijači niso oprostili: "Povedano po resnici, se nisem ukvarjal z odzivom navijačev."

Letos poleti se je preselil v vrste Miami Heat in za štiri leta podpisal 142 milijonov dolarjev vredno pogodbo. V nasprotno smer je potoval Jason Richardson. In prav ta je bil z 32 točkami najboljši strelec tekme.

"Zabavna tekma. Ko sem zadel prve mete, sem ostal agresiven do konca," je dejal Richardson.

Miamiju se je sicer obetala prava katastrofa, potem ko je na začetku zadnje četrtine izgubljal že za 41 točk (61:102), na koncu pa omilil poraz na 27 točk, kar je še vedno velika razlika. Z današnjim večerom se je tako končal niz petih zaporednih zmag Vročice, ki bo skušala pot do nove zmage iskati v noči na torek proti Charlotte Hornets.

Luka Dončić bo aktiven že danes ob 21.30, ko mu bo nasproti stala ekipa Houston Rockets.

Do drugega trojnega dvojčka v karieri je prišel lanskoletni tekmec v boju za naslov naziv novinec leta. Trae Young je proti Toronto Raptors v statistiko vpisal 30 točk, deset skokov in prav toliko asistenc, a je moral na koncu priznati poraz.

Zato pa so se nove zmage veselili košarkarji Los Angeles Lakers. LeBron James je bil s 30 točkami najboljši strelec, serija zmag pa se je zdaj podaljšala že na sedem tekem. LA Lakers so s 14 zmagami in le dvema porazoma najbolj vroča ekipa v ligi NBA.

Liga NBA, 23. november:

Lestvica:

Preberite še:

Kemba Walker
Sportal NBA-zvezdnika, ki je pred dnevi odpihnil tudi Dončića, odnesli na nosilih #video
Sportal Dončić obračal poglede, še preden je stopil na parket #video
Luka Dončić
Sportal Split odpadel, Dončić in druščina v boj za OI v Beograd?

 

 

 

 

Ne spreglejte