Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
6.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Dallas Mavericks Miami Heat Liga NBA

Nedelja, 24. 2. 2019, 6.30

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 23. februar

Vrnitev zlatega kapetana, Dončić s klopi spremljal nov poraz Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09
Goran Dragić | Goran Dragić je odigral prvo tekmo po 10. decembru. | Foto Reuters

Goran Dragić je odigral prvo tekmo po 10. decembru.

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA sta bila v noči na nedeljo na delu tako Dallas Mavericks kot Miami Heat. Po 10. decembru in okrevanju po poškodbi kolena je za Miami prvič stopil na parket Goran Dragić, ki je ob porazu Miamija z Detroitom (96:119) dosegel štiri točke. Luka Dončić zaradi poškodbe gležnja ni mogel pomagati Dallasu, ki je proti Utahu vknjižil četrti zaporedni poraz (125:109).

Učinek Gorana Dragića: 4 točke (met za tri 0/1, met za dve 2/5) in 2 izgubljeni žogi v 15 minutah in 52 sekundah.

Povprečje v tej sezoni (15 odigranih tekem): 15,3 točke, 3,1 skoka, 4,9 asistence, 2,5 izgubljene žoge, 0,7 ukradene žoge, 0,3 blokade v 29 minutah in 10 sekundah.

Goran Dragić, ki ima v tej sezoni ogromno težav s poškodbami, je danes po 74 dneh znova stopil na parket American Airlines Arene. Dragić je bil za igro pripravljen že v četrtek na gostovanju pri Philadelphii, a mu trener Miamija Eric Spoelstra še ni namenil minut za igranje. Tokrat je slovenski košarkar na parketu prebil slabih 16 minut, vse štiri točke pa je dosegel v prvi četrtini v razmiku slabe pol minute. Košarkarji Miamija so prvo četrtino dobili z 29:20, do konca prvega polčasa pa je Detroitu uspelo napraviti preobrat (54:46).

Prvi in drugi koš Dragića v letu 2019:

Do konca tekme so bili Pistons ves čas v vodstvu, na krilih prvega zvezdnika ekipa Blaka Griffina, ki je dosegel 20 točk (met iz igre 7/19) in Isha Smitha (22 točk) pa je prednost še narasla. Na koncu je Detroit dosegel 28. zmago v sezoni, Miami pa je bil neuspešen drugič zapored in je na vzhodu od končnice oddaljen dve mesti. Moštvi sta se v tej sezoni pred tem pomerili že dvakrat, izid v zmagah pa je zdaj 2:1 za Pistons.

Pri Detroitu sta bila poleg Griffina in Smitha strelsko razpoložena še Luke Kennard in Langston Galloway, ki sta dosegla po 17 točk, Andre Drummond je v statistiko vpisal dvojni dvojček (12 točk, 14 skokov). Pri Miamiju je bil z 22 točkami najboljši strelec Josh Richardson, Dion Waiters je dosegel 17 točk, veteran Dwyane Wade pa 15.  

Dragić: Prebil sem led

Goran Dragić je vesel vrnitve na parket. | Foto: Reuters Goran Dragić je vesel vrnitve na parket. Foto: Reuters Po tekmi je bil Dragić kljub porazu svoje ekipe zadovoljen, da je znova zaigral. "Odlično je biti spet na parketu po dobrih dveh mesecih. Želel bi si, da bi se tekma končala drugače. Pomembno je, da se vrnem v pravi ritem, naredil sem prvi korak nazaj, zdaj moram postati močnejši. To je bila prva tekma po vrnitvi, zato nima smisla, da bi igral 25 ali 30 minut. Prebil sem led, moram biti potrpežljiv in priti nazaj v pravo formo," je ameriškim novinarjem povedal 32-letni košarkar, ki mu motivacije ne manjka.

Z vrnitvijo pomembnega kamenčka v mozaiku Miamija je bil zadovoljen tudi trener Spoelstra. "Sploh me ne zanima njegova današnja predstava, glavno je, da se je vrnil. Ko mora nekdo pod nož, to po navadi pomeni konec sezone, a Goran se je vrnil. Fizično je odlično pripravljen, zdaj potrebuje še minute na parketu," je prepričan trener Miamija.

Miami bo imel novo priložnost za uspeh že v noči na torek, ko bo na Floridi gostovala najslabša ekipa lige Phoenix, Dragić pa se bo znova srečal z nekdanjim selektorjem, ki je Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov.

Vrhunci tekme med Miamijem in Detroitom:

Dončić še vedno poškodovan, Dallas neuspešen četrtič zapored

Povprečje Luke Dončića v tej sezoni: 20,7 točke, 7,2 skoka, 5,6 asistence, 3,2 izgubljene žoge, 1 ukradena žoga, 0,3 blokade v 32 minutah in 2 sekundah.

Dallas je proti Utah doživel še četrti zaporedni poraz. Mavericks so tako kot na včerajšnji tekmi proti Denverju stik z nasprotnikom držali le prvi polčas, ki so ga košarkarji Utah dobili z 61:58. V drugem polčasu je sledila nadvlada varovancev Quina Snyderja, ki so včeraj proti Oklahomi izgubili po dveh podaljških.

S po 25 točkami sta bila prva strelca tekme Donovan Mitchell (8 skokov) in Ricky Rubio, za Jazz je 22 točk dodal še Jae Crowder. Pri oslabljenem Dallasu, pri katerem po poškodbi gležnja še vedno okreva Luka Dončić, je bil z 21 točkami strelsko najbolj razpoložen Tim Hardaway Jr., Trey Burke je dosegel točko manj, nemški veteran Dirk Nowitzki je s 15 doseženimi točkami postavil osebni rekord v tej sezoni. Pred tem je največ točk dosegel konec januarja na tekmi proti New York Knicks, ko je v statistiko vpisal 14 točk.

Luka Dončić po koncu tekme v pogovoru z branilcem Utah Kylom Korverjem. | Foto: Reuters Luka Dončić po koncu tekme v pogovoru z branilcem Utah Kylom Korverjem. Foto: Reuters

Dallas je zdaj s 26 zmagami in 33 porazi na 13. mestu zahoda, veliko bolje kaže Utahu, ki je s 33 zmagami in 26 porazi šesti. Dallas bo ponovno na delu v noči na torek, ko bodo košarkarji kluba iz Teksasa gostovali pri Los Angeles Clippers, morda tudi že s pomočjo slovenskega zvezdnika Dončića.

Vrhunci tekme med Utahom in Dallasom:

Zmaga Houstona brez Hardna, 17 podaj Paula

Na poslastici sobotnega večera so košarkarji Houstona ugnali Golden State Warriors. Zmaga je za Houston še toliko bolj sladka, saj so igrali brez prvega zvezdnika ekipa Jamesa Hardna, ki je zbolel za gripo. Gostje so odlično odprli tekmo, saj so povedli s 15:0, prvo četrtino pa so dobili s 35:20.

Pri Rockets je vlogo vodilnega strelca ob odsotnosti Hardna prevzel Eric Gordon, ki je dosegel 25 točk, Chris Paul jih je pristavil 23, ob tem pa je imel še neverjetnih 17 asistenc. Paul je postal osmi košarkar v ligi NBA, ki je presegel mejo devet tisoč doseženih asistenc. Pri aktualnih prvakih je bil najboljši strelec MVP tekme All Star Kevin Durant (29 točk), Stephen Curry je 25 točkam dodal še devet skokov, Klay Thompson je dosegel 20 točk.

Predstava Chrisa Paula:

Liga NBA, 23. februar:

 

Lestvici: 

Preberite še:

Luka Dončić, Nikola Jokić
Sportal Dallas brez poškodovanega Dončića nemočen, končnica vse bolj oddaljena
Boban Marjanović
Sportal Goran Dragić je odpotoval na gostovanje, a ostal brez priložnosti
Ne spreglejte