Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 6. 2021,
7.03

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Utah Jazz Los Angeles Clippers Philadelphia 76ers Atlanta Hawks

Sobota, 19. 6. 2021, 7.03

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 18. junij

LA Clippers po velikem preobratu spisali zgodovino, Philadelphia ostaja v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Terance Mann Los Angeles Clippers | Terance Mann je bil ob zgodovinskem napredovanju Los Angeles Clippers v tretji krog končnice z 39 točkami najbolj razpoložen košarkar Kalifornijcev. | Foto Guliverimage

Terance Mann je bil ob zgodovinskem napredovanju Los Angeles Clippers v tretji krog končnice z 39 točkami najbolj razpoložen košarkar Kalifornijcev.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Los Angeles Clippers, ki so v prvem krogu končnice izločili Dallas Mavericks Luke Dončića, so si z zmago s 131:119 zagotovili finalno vstopnico zahodne konference in končali sezono najboljše ekipe rednega dela Utah Jazz. Z 39 točkami se je izkazal Terance Mann. Za kalifornijsko franšizo je to prvi konferenčni finale v 51-letni zgodovini. Zaključno žogo so imeli na vzhodu tudi člani Atlanta Hawks, a je Philadelphia 76ers izsilila sedmo tekmo.

Košarkarji Los Angeles Clippers, ki ne morejo računati na prvega zvezdnika Kawhija Leonarda, so izkoristili zaključno žogo za napredovanje v konferenčni finale. Po prvem polčasu proti Utah Jazz sicer ni kazalo, da bo Kalifornijcem uspelo. Gostje so jim do odmora nasuli kar 72 točk, ob polčasu vodili za 22, nato pa je prišlo do velikega preobrata.

Tretjo četrtino so dobili z 41:22, zadnjo pa s 40:25 in se z zmago s 131:119 razveselili premierne uvrstitve v konferenčni finale v 51-letni zgodovini franšize. Leteli so na krilih Terancea Manna, ki se je ustavil pri 39 točkah. Paul George jih je dodal 28, Reggie Jackson pa 27 in pristavil še deset asistenc.

Pri ekipi iz Utaha je bil najbolj učinkovit Donovan Mitchell, ki je 39 točkam dodal še devet skokov in podaj, medtem ko sta Royce O'Neale in Jordan Clarkson prispevala po 21 točk.

Kalifornijsko zasedbo v velikem finalu čaka Phoenix, ki je v polfinalu odpihnil Denver Vlatka Čančarja in v zmagah slavil s 4:0. Prva tekma bo v noči na ponedeljek v Arizoni.

Vrhunci tekme:

Philadelphia izsilila sedmo tekmo

Bolj negotovo je v vzhodni konferenci. Philadelphia je na današnji šesti polfinalni tekmi v Atlanti izsilila sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek v mestu bratovske ljubezni. Za današnjo zmago v olimpijskem mestu si največ zaslug lastijo Joel Embiid, Tobias Harris in Seth Curry.

 Za ekipi Philadelphia 76ers in Atlanta Hawks bo odločilna sedma tekma. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za ekipi Philadelphia 76ers in Atlanta Hawks bo odločilna sedma tekma. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi je dosegel 22 točk in pobral 13 žog pod obema obročema, medtem ko sta Harris in Curry prispevala po 24 točk. Slednji je zadel tudi šest metov za tri točke.

Pri zasedbi iz Georgie je bil najbolj učinkovit Trae Young s 34 točkami in 12 podajami, Kevin Huerter je dodal 17 točk in 11 skokov.

Zmagovalca tega dvoboja v finalu vzhodne konference čaka zmagovalec obračuna med ekipama Milwaukee Bucks in Brooklyn Nets. Tudi na tem dvoboju je izid v zmagah izenačen s 3:3, odločilna sedma tekma bo v noči na nedeljo v New Yorku.

Vrhunci tekme:

Liga NBA, 18. junij

Atlanta : Philadelphia 76er 99:104 /3:3/
Young 34, Huerter 17, 11 sk., Galinari 16, Capela 14, 11 sk.; Curry, Harris 24, Embiid 22, 13 sk. 

LA Clippers : Utah Jazz 131:119 /4:2/
Mann 39, George 28, Jackson 27, 10 sk.; Mitchell 39, Clarkson 21, O`Neale 21, 10 sk.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte