Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2019,
6.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,50

1

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 17. 3. 2019, 6.55

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 16. marec

Dončićev Dallas končno prekinil niz porazov, Nowitzki na pragu novega rekorda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,50

1

Dirk Nowitzky | Štiridesetletni soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericks Dirk Nowitzki je k zmagi prispeval 14 točk in bil povsem blizu napredovanju na večni lestvici strelcev v ligi NBA. Trenutno z 31.416 točkami zaseda sedmo mesto. Do šestega mesta ga ločijo samo tri točke.  | Foto Reuters

Štiridesetletni soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericks Dirk Nowitzki je k zmagi prispeval 14 točk in bil povsem blizu napredovanju na večni lestvici strelcev v ligi NBA. Trenutno z 31.416 točkami zaseda sedmo mesto. Do šestega mesta ga ločijo samo tri točke.

Foto: Reuters

Moštvo Dallas Mavericks je ponoči v domači dvorani American Airlines Center s 121:116 premagalo predzadnje moštvo vzhodne konference Cleveland Cavaliers. Telički, ki so tako prekinili niz sedmih zaporednih porazov, so se morali znajti brez Luke Dončića, ki počiva zaradi težav z desnim kolenom. Legendarni Dirk Nowitzki je dosegel 14 točk in bil povsem blizu novemu rekordu na večni lestvici strelcev v ligi NBA.

To je druga zmaga Dallasa proti Clevelandu v tej sezoni. Moštvi sta se srečali že na začetku februarja in tudi takrat so slavili Mavericks, ki z 28 zmagami in 41 porazi zasedajo 13. mesto na zahodni konferenci.

Glavno vlogo zmagovalne ekipe sta sinoči prevzela slavljenec Tim Hardaway Jr. z 22 točkami (včeraj je praznoval 27. rojstni dan) in Maximilian Kleber, ki mu je uspel dvojni dvojček (18 točk in 12 skokov). Uspešna je bil tudi legenda Dallasa, Dirk Nowitzki, ki je dosegel 14 točk. Z 31.416 točkami v ligi NBA je sedmi na lestvici strelcev vseh časov. Do šestega mesta, ki ga trenutno zaseda legendarni košarkar Wilt Chamberlain, ga ločijo samo tri točke. Prvo mesto in nedosegljivih 38.387 točk ohranja Kareem Abdul-Jabbar.

Pri Clevelandu je bil strelsko najuspešnejši Collin Sexton, ki je dosegel 28 točk, po 22 pa sta jih nanizala Kevin Love, ki je statistiko oplemenitil še z 12 skoki, in Cedi Osman.

Dallas je v prvem polčasu vodil že z 20 točkami razlike, a so gostje v drugem polčasu postopoma topili zaostanek. Pet sekund pred koncem srečanja so prišli že do -3 (116:119), a je nato Devin Harris z dvema zadetima prostima metoma potrdil zmago domačega moštva.

Vrhunci obračuna med Dallasom in Clevelandom:

V matineji sta se že popoldne po srednjeevropskem času pomerila Atlanta in Boston. Zmage so se na krilih dvojnega dvojčka Kyria Irvinga (30 točk, 11 skokov) in 23 točkah Jaylena Browna veselili Celtics (129:120). Boston je vodil tako rekoč skozi celotno tekmo. Pri Atlanti je bil najučinkovitejši Dončićev konkurent v boju za novinca leta Trae Young, ki se je ustavil pri 26 točkah.

Videovrhunci tekme med Atlanto in Bostonom:

Zlati slovenski selektor Igor Kokoškov je s Phoenixom gostoval pri New Orleansu in na krilih košarkarja Kellyja Oubra Jr., ki je dosegel 32 točk, s 138:136 premagal gostitelje.

Golden State Warriors so s 110:88 zlahka odpravili Oklahomo. Stephen Curry je dosegel 33 točk, od tega pet trojk, Kevin Durant pa ni igral. Oklahomin Russell Westbrook je bil povsem razglašen. V 32 minutah je pri metu iz igre 2/16 dosegel zgolj sedem točk in zgrešil vseh sedem poskusov metov za tri točke.

Denver je s tesnim izidom 102:100 premagal Indiano. Na domačem parketu je v prvem polčasu zaostajal že za 17 točk, a mu je v drugem delu tekme uspelo poskrbeti za preobrat. Ponovno se je izkazal srbski center Nikola Jokić, ki je bil s 26 točkami prvi strelec domačega moštva. Zmago je z uspešnim prodorom pod koš sedem sekund pred koncem prinesel Paul Millsap, ki je dosegel 15 točk in 13 skokov.

Lestvici:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Vrhunska predstava Luke Dončića, Dallas nesrečno izgubil
Luka Dončić
Sportal Dončić tako razočaran, da sploh ni hotel domov
Ne spreglejte