Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 3. 2019,
10.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

4

Natisni članek

San Antonio Spurs NBA Jalen Brunson Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 13. 3. 2019, 10.10

5 let, 1 mesec

Nenapovedani trening Luke Dončića

Dončić tako razočaran, da sploh ni hotel domov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

4

Luka Dončić | Luka Dončić je zaigral na tekmi proti San Antoniu, čeprav ni stoodstotno pripravljen. | Foto Reuters

Luka Dončić je zaigral na tekmi proti San Antoniu, čeprav ni stoodstotno pripravljen.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je po neprepričljivi predstavi proti San Antoniu (105:112), v kateri je zgrešil kar osem prostih metov in zapravil devet žog, priznal, da ni stoodstotno pripravljen na izzive. Skromno izvajanje prostih metov ga je prisililo k temu, da se je le uro po porazu Dallasa vrnil v domačo dvorano in posvetil treningu prostih metov. V Dallasu ga je obiskal tudi selektor slovenske reprezentance Rado Trifunović.

Košarkarji Dallasa so padli v negativni niz porazov. Proti San Antoniu so v teksaškem obračunu ostali praznih rok (105:112) na domačem parketu, izkusili že šesti zaporedni poraz, v zadnjih 12 tekmah pa že enajsti, s čimer so se utrdili na predzadnjem mestu zahodne konference, daleč od končnice.

Luka Dončić razočaranje
Sportal Slab večer za Dončića in šesti zaporedni poraz Dallasa #video

Telički so bili blizu uspeha proti sosedom iz Teksasa, a jih je pokopalo preveliko število zgrešenih prostih metov. Ostroge so bile s črte prostih metov popolne, zadele so vseh 18 metov, pri gostiteljih pa so bile roke izvajalcev veliko bolj nemirne. Dallas si je privoščil kar 11 zgrešenih prostih metov (od skupno 26). Če bi jih zgrešil osem manj, bi se veselil prestižne zmage nad San Antoniom, tako pa je zaprl vrata lovu na uspešen rezultat.

Trener Dallasa priznal, da je verjetno storil napako

Ljubljančan je proti San Antoniu metal slabše s črte prostih metov (1/9) kot za tri točke (1/7). | Foto: Reuters Ljubljančan je proti San Antoniu metal slabše s črte prostih metov (1/9) kot za tri točke (1/7). Foto: Reuters Pri zgrešenih metih s črte prostih metov je izstopal Luka Dončić. Prvi kandidat za najboljšega novinca sezone v ligi NBA in prvi strelec Dallasa v tej sezoni je izvajal devet prostih metov, izkoristil pa le enega. Tako nenatančnega izkupička s črte prostih metov v ZDA ne pomni, zato so novinarji po dvoboju povprašali trenerja Ricka Carlisleja, ali je bil Dončić sploh stoodstotno pripravljen na tekmo s San Antoniem.

V nedeljo je namreč na tekmi s Houstonom opozoril na bolečino v levem kolenu, zaradi katere je postal njegov status na srečanju z Ostrogami vprašljiv. Le nekaj ur pred tekmo je Carlisle potrdil, da bo Ljubljančan nastopil. Izkušeni trener je po dvoboju pojasnil, da mu Dončić med tekmo ni nikoli povedal ali pa vsaj namignil, da bi ga koleno oviralo pri delu. ''Vseeno pa ni bil videti najbolje. Za njim je bila naporna noč, sam pa sem verjetno storil napako, ko sem mu na igrišču namenil toliko minut, čeprav je to njegovo povprečje,'' je dejal Carlisle, razočaran, da so njegovi izbranci po premoru, ki je sledil zaradi tekme vseh zvezd, od desetih tekem dobili le eno.

Vrhunci Luke Dončića proti San Antoniu:

Dončić je odigral 34 minut, kar je nekoliko več od njegovega povprečja v tej sezoni, kjer je na tekmo odigral malce več kot 32 minut. Dončić ni bil pretirano natančen niti pri metih iz igre. Zadel je pet od 18, za tri točke je zadel le enega od sedmih poskusov. Tekmo je končal pri 12 točkah, dodal še sedem skokov in šest asistenc, a tudi devet izgubljenih žog, s katerimi je izenačil svoj negativni rekord v ligi NBA v tej statistični prvini.

Ni stoodstotno pripravljen, a želi igrati na vsaki tekmi

Po dvoboju je bil tako razočaran, da je vzel žogo in se uro po porazu vrnil na parket. V dvorani American Airlines Center se je osredotočil zlasti na proste mete, ki so mu parali živce proti San Antoniu. ''To bom ponovil še kdaj. Ta večer ne bo izjema,'' je Dončić zaupal novinarju ESPN Miku Peasleyju, ki ga je ujel na nenapovedanem treningu, s katerim je mladi Slovenec navijačem Dallasa pokazal veliko delovno etiko in željo, da bi se jim predstavil v najboljši luči.

Kako je treniral proste mete po tekmi:

''Iskreno povedano, nisem stoodstotno pripravljen, a želim igrati. Vedno sem želel igrati, tudi če nam ne gre tako dobro. Želim igrati na vsaki tekmi,'' je izpostavil Dončić. Nova tekma, nov izziv, nova priložnost, da uživa na parketu, se mu obetajo v noči na soboto, ko se bo Dallas pomeril z eno najboljših ekip zahodne konference, Denver Nuggets.

Dončića je v Dallasu obiskala delegacija NZS:

Brunson poskrbel, da se je Dallas izenačil z New Yorkom

Jalen Brunson je s 34 točkami poskrbel za osebni rekord. | Foto: Reuters Jalen Brunson je s 34 točkami poskrbel za osebni rekord. Foto: Reuters Če je bil Dončić manj prepričljiv, pa je proti San Antoniu zažarel Jalen Brunson. 22-letni novinec, ki je v nedeljo zapravil odločilni met za zmago proti Houstonu, je z izjemnim metom (12/16) dosegel 34 točk in postavil strelski rekord kariere. Toliko točk ni dosegel vse od časov, ko je obiskoval srednjo šolo.

Poskrbel je tudi, da se lahko Dallas kot edini klub v ligi NBA v tej sezoni poleg New Yorka (Allonzo Trier in Kevin Knox) pohvali z dvema novincema, ki sta na tekmi presegla mejo 30 točk.

Ne spreglejte