Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2019,
6.44

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić NBA

Sreda, 13. 3. 2019, 6.44

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 12. marec

Slab večer za Dončića in šesti zaporedni poraz Dallasa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Luka Dončić razočaranje | Luka Dončić je na zadnji tekmi začutil bolečino v levem kolenu, a bo zaigral proti San Antoniu. | Foto Reuters

Luka Dončić je na zadnji tekmi začutil bolečino v levem kolenu, a bo zaigral proti San Antoniu.

Foto: Reuters

Dallas Mavericks so ponoči doma s 105:112 izgubili proti petkratnim prvakom lige NBA San Antonio Spurs in doživeli že šesti zaporedni poraz. Tudi Luka Dončić, ki je kljub bolečinam v levem kolenu zaigral, ni imel svojega večera. Ob 12 točkah, sedmih podajah in šestih skokih je zgrešil kar osem prostih metov in izgubil devet žog. 

Dallas, ki je zabeležil že šesti zaporedni poraz, ostaja na predzadnjem mestu zahodne konference in je daleč od mest, ki vodijo v končnico. Precej bolje kaže Spursom, ki so z današnjo zmaga zmagali že šestič v nizu in so trenutno na šestem mestu zahoda (prvih osem napreduje v končnico).

Luka Dončić
Sportal Dončić tako razočaran, da sploh ni hotel domov

Učinek Luke Dončića proti San Antoniu: 12 točk, met iz igre 5/18, met za tri 1/7, prosti meti 1/9, 6 skokov, 7 asistenc, 9 izgubljenih žog, 0 ukradenih žog, 2 blokadi v 34 minutah.

Povprečje v tej sezoni: 20,9 točke, 7,4 skoka, 5,6 asistence v 32 minutah.

Jalen Brunson je bil s 34 točkami najboljši strelec Dallasa. | Foto: Reuters Jalen Brunson je bil s 34 točkami najboljši strelec Dallasa. Foto: Reuters

V nasprotju s Telički, kjer je bil res razpoložen samo en košarkar - Jalen Brunson je dosegel 34 točk, kar je njegov osebni rekord -, so bili pri Ostrogah, kjer so zadeli vseh 18 prostih metov, zelo razpoloženi kar trije igralci, ki so skupaj zbrali kar 84 točk. DeMar DeRozan je dosegel 33 točk, LaMarcus Aldridge 28, Derrick White pa 23, od tega tri trojke. 

Dončić, ki si je na zadnji tekmi proti Houstonu rahlo poškodovan koleno, je iz igre metal 5:18, v sedmih poskusih meta za tri je bil uspešen samo enkrat, pa tudi prosti meti mu tokrat niso šli od rok. Od devetih poskusov je namreč zgrešil kar osemkrat.

Dallas bo v petek gostoval pri Denverju, drugi ekipi zahodne konference.

Vrhunci obračuna med Dallas Mavericks in San Antonio Spurs:

Razigran je bil tudi LeBron James, ki je v gosteh poskrbel za preobrat proti Bikom iz Chicaga. Jezerniki, ki so po prvi četrtini zaostajali že za 18 točk (16:34), potem pa na začetku druge četrtine povedli s 36:16, so na koncu slavili s 123:107, James pa je dosegel 36 točk in 10 skokov.

Luka Dončić
Sportal Vprašaj ob Dončićevem imenu

Lestvici:

Ne spreglejte