Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
15. 3. 2019,
6.12

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75

2

Natisni članek

NBA Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Denver Nuggets Nikola Jokić

Petek, 15. 3. 2019, 6.12

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 14. marec

Vrhunska predstava Luke Dončića, Dallas nesrečno izgubil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75

2

Luka Dončić | Dallas je v hudi krizi. Izgubil je na zadnjih šestih tekmah. | Foto Getty Images

Dallas je v hudi krizi. Izgubil je na zadnjih šestih tekmah.

Foto: Getty Images

V noči na petek je bilo v košarkarski ligi NBA na sporedu šest srečanj. Za slovenske ljubitelje košarke je bilo najbolj zanimivo v Coloradu, kjer je Dallas Mavericks z Luko Dončićem gostoval pri eni najbolj vročih ekip v ligi, Denver Nuggets. Telički so v napeti končnici izgubili z izidom 100:99, na parketu pa je znova blestel Luka Dončić.

Dallas Mavericks je tako izgubil še sedmo tekmo zapored in so na predzadnjem mestu zahodne konference. Znova je imel vrhunsko predstavo Luka Dončić, ki je imel v Coloradu izjemen večer. Mladi slovenski košarkar je bil znova prvi igralec Dallasa in le malo mu je zmanjkalo, da bi znova dosegel trojni dvojček. Luka je namreč v svojo statistiko vpisal 24 točk, 11 skokov in 9 asistenc. Nekoliko slabše mu je šel met za tri točke 1/8, prav tako pa ni imel najbolj mirne roke pri izvajanju prostih metov 3/7.

Učinek Luke Dončića proti Denver Nuggets: 24 točk, met iz igre 10/23, met za tri 1/8, prosti meti 3/7, 11 skokov, 9 asistenc, 3 izgubljene žoge, 2 ukradeni žogi, 0 blokad v 35 minutah.

Povprečje v tej sezoni: 20,9 točke, 7,4 skoka, 5,6 asistence v 32 minutah.

Slabih šest sekund pred koncem je Dončić poskrbel za vodstvo

Luka Dončić in druščina spet niso zdržali v zaključku tekme, kjer je znova najbolj vidno vlogo odigral naš košarkarski dragulj. Ljubljančan je slabih šest sekund pred koncem po samostojni akciji prišel do koša in atraktivno zabil ter svojo ekipo popeljal do vodstva 99:98. Ob tem je bila nad njim narejena še osebna napaka, a je bil pri izvajanju prostega meta neuspešen.

Luka Dončić: Moral bi zadeti

"Moral bi zadeti tisti prosti met. Čutim, da sem razočaral ekipo," je o zadnjem zgrešenem metu na tekmi dejal Dončić, ki je na tekmi zadel tri od sedmih prostih metov.

"Luka je odigral odlično akcijo za vodstvo in nasprotno moštvo je zadelo težak met, ki jim je ob izteku časa prinesel zmago," je dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Pokopal jih je Nikola Jokić

To so znali kaznovati košarkarji Denverja oziroma srbski košarkar Nikola Jokić. Ta je prevzel vso odgovornost,  ob zadnjem pisku sirene zadel koš in Denver popeljal do nove zmage. S tem metom pa je Jokić na tekmi prišel do 11 točk, ob tem pa dosegel 14 skokov in osem asistenc. Pri domačih košarkarjih je bil najbolj razpoložen Paul Millsap, ki je teličkom natresel 33 točk.

Luka Dončić je bil najboljši košarkar Dallasa. | Foto: Gulliver/Getty Images Luka Dončić je bil najboljši košarkar Dallasa. Foto: Gulliver/Getty Images Zaradi slabega vremena so v Denver prišli z zamudo

Ekipa Dallsa je v Denver prišla z zamudo, saj so morali zaradi slabega vremena odpovedati let in na prizorišče prišli šele na dan tekme. Kljub temu je bila videti ekipa Dallasa skozi celo tekmo bolj dominantna. Imeli so več energije, saj so bili vse od prvih minute druge četrtine v vodstvu. Po polčasu pa so imeli vodstvo šestih točk.

Pred zadnjo četrtino so imeli deset točk prednosti

V tretji četrtini je Denver dvignil ritem igre, se približal gostujoči ekipi, a so se ti uspeli vrniti, ko so dosegli osem zaporednih točk, in imel pred zadnjo četrtino prednost desetih točk. V tretji četrtini je Luka kar nekajkrat navdušil s svojimi podajami in še enkrat več dokazal, da ima zelo dober pregled nad igro.

Najboljši košarkar Denverja je bil Paul Millsap, ki je dosegel 33 točk. | Foto: Gulliver/Getty Images Najboljši košarkar Denverja je bil Paul Millsap, ki je dosegel 33 točk. Foto: Gulliver/Getty Images

Domači košarkarji povedli šele dobro minuto pred koncem tekme

V zadnji četrtini so znova udarili domači košarkarji. Uspel jim je delni izid 12:2 in približali so se na 91:93, v vodstvo pa so prešli šele dobro minuto pred koncem tekme (98:97). V končnici tekme so bili nato bolj zbrani in so zasluženo slavili. To je bila za Denver Nuggets druga zaporedna zmaga in so trenutno druga ekipa na zahodni konferenci. Na svojem računu imajo 45 zmag in 22 porazov.

Dallas bo niz sedmih zaporednih porazov poskušal prekiniti v noči na nedeljo, ko bo gostil moštvo Cleveland Cavaliers, Miami Heat z Goranom Dragićem pa bo znova na delu v noči na soboto, ko bo gostil Milwaukee Bucks.

Lestvici:

Ne spreglejte