Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
6.53

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 14. 3. 2019, 6.53

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 13. marec

Kakšna serija Miamija, Goran Dragić prispeval deset točk #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Goran Dragić | Miami Gorana Dragića je gostil Detroit. | Foto Gulliver/Getty Images

Miami Gorana Dragića je gostil Detroit.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na četrtek je bil od slovenskih košarkarjev na delu Goran Dragić, ki igra v dresu Miami Heat. Vročica je ta večer dosegla pomembno zmago in tako malo lažje zadihala v boju za uvrstitev v končnico lige NBA. Pomemben delež je prispeval tudi Slovenec Goran Dragić.

Goran Dragić, ki je imel v zadnji sezoni nemalo težav s poškodbami, je tokrat za svojo ekipo prispeval deset točk, dva skoka in štiri asistence ter tako Miamiju pomagal, da je na domačem parketu slavili proti Detroit Pistons. Tekma se je končala z izidom 108:74. Miami je trenutno na osmem mestu vzhodne konference.

Učinek Gorana Dragića pri Miamiju: 10 točk, met iz igre 4/9, met za dve točki 2/5, met za tri 2/4, prosti meti 0/0, 2 skoka, 4 asistence, 1 izgubljena žoga, 2 ukradeni žogi v 19 minutah.

Povprečje v tej sezoni: 14,9 točke, 2,8 skoka, 4,1 asistence v 26 minutah in 4 sekundah.

Najuspešnejši je bil Justise Winslow. | Foto: Gulliver/Getty Images Najuspešnejši je bil Justise Winslow. Foto: Gulliver/Getty Images Ključni del tekme je bil začetek drugega polčasa, ko je igralcem Miamija uspel delni izid 21-0. Takrat so si domači košarkarji ustvarili odločilno prednost, ki je niso izpustili iz rok do konca tekme. Košarkarji Detorita so namreč takrat doživeli popoln mrk. Na začetku tretje četrtine so zgrešili kar 11 zaporednih metov, osem od teh je bilo metov za tri točke.

Pri Miamiju je sedem igralcev doseglo dvojno število točk. Najuspešnejši je bil Justise Winslow, ki je dosegel 16 točk. Dion Waiters jih je prispeval 14, Josh Richardson in Hassan Whiteside sta jih dosegla po 13, Dwyane Wade pa je tekmo končal pri 11 točkah. "To danes je bila prava zmaga," je po tekmi dejal 37-letni Wade.

Pri gostujoči ekipi je bil s 13 točkami najuspešnejši Blake Griffin, 11 točk pa je dosegel Wayne Ellington.

Klay Thompson | Foto: Reuters Foto: Reuters Bojevniki ustavili nalet Houstona

Zelo zanimiv je bil obračun med Houston Rockets in Golden State Warriors. Tekmo so na koncu dobili Bojevniki, ki so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta. Končala se je z izidom 104:106. Bojevniki so tako prekinili niz devetih zaporednih zmag Houstona.

Pri Golden State Warriors sta bila najbolj razpoložena Klay Thompson, ki je dosegel 30 točk, in DeMarcus Cousins, ki jih je prispeval 27 točk. To je njegov najboljši dosežek v tej sezoni. Stephen Curry jih je dodal 24.

Pri Houstonu je bil z 29 točkami najboljši James Harden, vendar je imel zelo slab met za tri točke (2/12).

Phoenix, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, je doma visoko izgubila proti Utahu s 97:114. Zasedba iz Arizone, sicer zadnjeuvrščena v zahodni konferenci, je v zadnjem obdobju v dobri formi, saj je na zadnjih sedmih tekmah dosegla kar pet zmag, na današnji pa je bila povsem nemočna. Pri ekipi iz dežele mormonov je bil najbolj učinkovit Donovan Mitchel s 26 točkami, pri domači zasedbi pa je točko več dosegel Devin Booker.

Oklahoma je na krilih svojega prvega moža Russella Westbrooka premagala Brooklyn s 108:96. Westbrook je dosegel 25. trojni dvojček v tej sezoni (skupno v karieri pa že 130.), tekmo je končal s sijajno statistiko: 31 točk, 12 skokov in 11 podajami.

Washington je ukanil Orlando s 100:90. Pri gostiteljih iz ameriške prestolnice je bil najbolj učinkovit Bradley Beal s 23 točkami, pri gostih pa Nikola Vučević z 20 točkami in 14 skoki.

Atlanta je zanesljivo premagala Memphis s 132:111, najboljši mož na igrišču je bil John Collins s 27 točkami in 12 skoki.

Luka Dončić bo na veliko sceno stopil v noči na petek. Njegov Dallas bo gostoval v Denverju, medtem ko bo Miami naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil v tej sezoni sijajni Milwaukee.

Liga NBA, 12. marec

Lestvici:

Ne spreglejte