Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2024,
7.06

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Nikola Jokić Denver Nuggets Liga NBA

Sobota, 16. 3. 2024, 7.06

1 mesec, 1 teden

Liga NBA, 15. marec

Denver je dosegel že peto zaporedno zmago, bo Dončić lahko pomagal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Denver Nuggets | Denver Nuggets peto zaporedno zmago lovijo pri San Antonio Spurs. | Foto Guliverimage

Denver Nuggets peto zaporedno zmago lovijo pri San Antonio Spurs.

Foto: Guliverimage

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je na tekmi v gosteh  proti  San Antonio Spurs dosegel 31 točk, njegov Denver Nuggets pa so na koncu slavili z izidom s 117: 106. Košarkarsko ekipo Dallas Mavericks, za katero igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, v nedeljo ob 20.30 po srednjeevropskem času v severnoameriški ligi čaka obračun rednega dela sezone z Denver Nuggets

Luka Dončić
Sportal Dallas brez poškodovanega Dončića drago prodal kožo proti Oklahomi #video

Nuggets so svoj zmagovalni niz podaljšali na pet tekem in prišli do samostojnega vodstva v zahodni konferenci z razmerjem 47 zmag in 20 porazov.

To je tudi drugi najboljši rezultat lige NBA. Boljši so zgolj vodilni košarkarji vzhodne konference Boston Celtics z razmerjem 52 zmag in 14 porazov. Boston si je kot prvi že zagotovil mesto v končnici.

Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko proti Denverju pomagal tudi Luka Dončić. | Foto: Guliverimage Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko proti Denverju pomagal tudi Luka Dončić. Foto: Guliverimage Bo Luka Dončić lahko pomagal

Dallas trenutno zaseda zadnje, osmo mesto v razvrstitvi zahoda, ki teksaško zasedbo še vodi v končnico. Teksašani imajo razmerje 38 zmag in 29 porazov. Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko proti Denverju pomagal tudi Luka Dončić, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil tekmo proti Oklahomi.

"Zadržati prvo mesto je za nas velika stvar," je po zmagi v Austinu v Teksasu dejal rezervist Denverja Christian Braun, ki je v zadnjih minutah zamenjal Jokića, dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA.

"Imeli smo pobudo. Naši rezervni igralci so opravljali res dobro delo, igrali smo zelo dobro od premora All-Star. To je tisto, kar moramo narediti. Tukaj sem, da Jokiću in Jamalu Murrayju privoščim nekaj počitka. "

Ob zanesljivi predstavi Jokića je bil povsem v senci francoski 20-letni novinec Victor Wembanyama, ki je za poraženo domačo zasedbo San Antonia dosegel 17 točk pri metu 4:12 iz igre.

Zion Williamson | Foto: Reuters Zion Williamson Foto: Reuters

Zion Williamson je dosegel 34 točk

V New Orleansu so domači košarkarji Pelicans premagali LA Clippers s 112:104. Zion Williamson je dosegel 34 točk za domače. Pelicans je peti na lestvici zahoda, Clippers so četrti.

Košarkarji Charlotte Hornets so doživeli poraz proti Phoenix Suns s 96:107. Devin Booker je za Phoenix dosegel 21 točk in 11.

Ekipa Detroit Pistons je klonila proti Miami Heat s 95:108, tekma Toronto Raptors - Orlando Magic se je končala z zmago Orlanda s 113:103. Do zmage je prišla tudi ekipa Utah Jazz proti ekipi Atlanta Hawks s 124:122.

Liga NBA, 15. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Skrb zaradi Dončića, sanjski niz Dallasa se je nadaljeval
Ne spreglejte