Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2019,
20.54

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Natisni članek

Partizan Aleksej Nikolić Edo Murić Cedevita FMP Crvena zvezda Petrol Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA

Nedelja, 3. 2. 2019, 20.54

5 let, 2 meseca

LIGA ABA, 18. KROG

Olimpija in Krka ostali sami, na dnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Petrol Olimpija Budućnost | Petrol Olimpija je visoko izgubila proti Crveni zvezdi in ostaja na dnu lestvice lige ABA. | Foto Vid Ponikvar

Petrol Olimpija je visoko izgubila proti Crveni zvezdi in ostaja na dnu lestvice lige ABA.

Foto: Vid Ponikvar

V 18. krogu lige ABA sta oba slovenska predstavnika Krka in Petrol Olimpija izgubila dvoboja ter sta povsem sama prikovana na dno lestvice regionalnega tekmovanja in se bosta v zaključku krčevito borila za obstanek v tem tekmovanju. Krka je imela proti FMP lepo priložnost, da bi vknjižila zmago, a so njeni košarkarji v zaključku tekme naredili preveč napak. Olimpija dan prej proti Crveni zvezdi ni imela nobenih realnih možnosti za zmago.

Košarkarji Petrola Olimpije so na gostovanju pri vodilni Crveni zvezdi doživeli šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, tako da štiri kroge pred koncem rednega dela ostajajo v nevarnih vodah, ki vodijo v drugo ABA ligo oziroma v kvalifikacije za obstanek. Beograjčani so zmagali z 89:61.

Ljubljančani so v Beogradu nastopili brez Domna Lorbka, ki si je na zadnjem treningu ob padcu lažje poškodoval zapestje, prvič pa je zaigral srbski organizator igre Nenad Miljenović, ki je z ljubljanskim klubom ta teden podpisal pogodbo za pet tekem v regionalni ligi.

Varovanci trenerja Saša Nikitovića so bili brez možnosti za uspeh. V prvi četrtini so še nekako držali korak s tekmecem, v drugih desetih minutah pa so gostitelji stopili na plin in si do odmora priigrali dvajset točk prednosti, ki so jih v nadaljevanju zlahka zadržali. Do dvomestnih številk sta pri Petrolu Olimpiji prišla le Miha Lapornik (14 točk) in Jan Špan (13 točk).

Košarkarji Krke so bila na dobri poti, da bi proti FMP-ju vknjižili pomembno zmago, a so v zaključku zapravili priložnost, da bi se veselili pomembne zmage v boju za obstanek.

Imeli so tudi osem točk naskoka, slabe štiri minute pred koncem šest, a so vse zapravili (71:76). Najboljši strelec Dolenjcev je bil s 14 točkami Luka Lapornik, pri gostih pa je z 28 točkami blestel Stefan Pot.

Tako kot igralci Olimpije ostajajo pri vsega petih zmagah v ligi ABA. In ob takšnem nadaljevanju bi lahko prav zadnji krog odločal, kdo bo obstal v ligi ABA in kdo bo šel v dodatne kvalifiakcije za obstoj v prvi ligi regionalnega tekmovanja. In v zadnjem krogu se bosta pomerila med seboj prav slovenska predstavnika.

Liga ABA, 18. krog

Lestvica

Preberite še:

petrol olimpija krka
Sportal Številke ne lažejo, skrb je prisotna
Sixt Primorska
Sportal Primorci zabetonirani na vrhu, zmaga Heliosa, Rogaška poražena
Ne spreglejte