Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 11. 2011,
22.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka

Torek, 15. 11. 2011, 22.57

8 let

Krki ni pomagal niti Jordan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na prvi tekmi Eurocupa v tej sezoni so košarkarji Krke odigrali nekako podobno kot proti Olimpiji. Večji del dvoboja z L. Rytasom so kontrolirali potek dogodkov, a v zadnji četrtini ostali brez plena.

Po nič kaj obetavnem začetku sezone, vsaj kar se rezultatske bere tiče (ena zmaga v sedmih tekmah lige ABA), so imeli košarkarji Krke nekoliko drugačno izhodišče pred evropsko sezono kot lani, v kateri so celo osvojili EuroChallenge. Vendar se rezultatska kriza na začetku sploh ni poznala v igri. Izbranci Nenada Trajkovića so pogumno zaigrali proti favoriziranemu Lietuvos Rytasu z Aleksandrom Džikićem na čelu, ki je bil deležen lepega sprejema v dvorani Leona Štuklja.

Dobro sodelovanje Jordana in Allana

Na tej tekmi je debitiral v dresu Krke tudi Allan Ray, ki je prišel v Novo mesto kot zamenjava za Curtisa Stinsona in nemudoma pokazal, da gre za bistveno bolj ekipnega igralca. Zelo dobro je sodeloval z Jeromeom Jordanom. Krka je imela praktično vseskozi rahlo pobudo in po košu Zorana Dragića za 28:22 prišla do največjega vodstva v prvem delu. Litovci so v nadaljevanju zrežirali delni izid 10:1 in povedli pri 30:29. Na srečo domačih je po osebnih napaki nad Jordanom bentil Lawrence Roberts, ki si je prislužil še tehnično napako ter s tem četrto osebno napako – s slednjimi je imel težave v prvem polčasu tudi nadarjeni Jonas Valančiunas (v statistiki jih je imel tri). Slovenski prvaki so to izkoristili s štirimi zadetimi prostimi meti, dva dodatna pa je kaj kmalu po izvajanju avta prispeval še Ray za 37:32, medtem ko je imel zadnjo besedo v prvem polčasu Jordan, potem ko je zadel dvanajsto točko – ravno toliko jih je dosegel Mindaugas Katelyinas.

A je Jordan vlekel Krko tudi v tretji četrtini. Valančiunas ter Samardžiski ga nista mogla zaustaviti. Zadel je namreč osem točk, v veliko pomoč pa mu je bil tudi Ray. Krka je kar nekajkrat vodila za šest točk (41:35, 51:45, 53:47), vendar nekako prehitro izgubljala prednost. Z identičnim naskokom so Dolenjci krenili tudi v zadnjo četrtino, potem ko je deseto točko za 59:53 zadel Ray.

Spet ta zadnja četrtina

A tudi te prednosti domači košarkarji niso mogli ubraniti, predvsem pa so se začeli zapletati ob conski obrambi Lietuvos Rytasa, proti kateri so naredili nekaj nespametnih napak. Pri Krki se je poznalo, da ni imela pravega strelca z razdalje. Ekipi ni mogel pomagati niti Američan Jimmy Baxter - zaradi poškodbe prsta je večji del tekme presedel na klopi -, Džikićieva četa pa je postajala vse bolj vroča v protinapadih in po zaslugi izvrstnega Tyresea Ricea zrežirala delni izid 16:2. Trajković je nekoliko pozabil, da bi lahko v teh kriznih trenutkih v igro poslal izkušenega Simona Petrova, ki bi bil lahko bolj nevaren ob conski obrambi gostov. Urgiral je šele pri rezultatu 69:61, ko je bilo do konca le še 2:32, a je bilo takrat prepozno, da bi Krka lahko realno računala na prvo zmago v Eurocupu, ki je odšla v Litvo k Lietuvos Rytasu.

Ne spreglejte