Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
20. 5. 2012,
21.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Union Olimpija

Nedelja, 20. 5. 2012, 21.36

8 let

Krka vrnila udarec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke so se že ob prvi priložnosti Unionu Olimpiji oddolžili za poraz v prvi tekmi finalne serije in v Stožicah slavili z rezultatom 75:65.

Razplet novomeške tekme je več kot očitno vplival na psihološko raven ob vstopu v drugo dejanje finalne serije, saj so tako Ljubljančani kot gostje začeli zelo nervozno. Svoja telesa so hitreje omehčali Novomeščani, ki so po uvodnem izmenjavanju v vodstvu in kakovostnih minutah ljubljanskih Črnogorcev Dašića in Jeretina prestavili v višjo prestavo. V sedmi minuti je Afik Nissim sklenil delni rezultat 11:0 in Krki priigral že nekoliko bolj otipljivo prednost (16:7). Manj uspešni in predvsem manj natančni so bili košarkarji trenerja Aleksandra Sekuliča ob conski obrambi domače vrste. Dolenjski projektili so se kot za stavo odbijali od obroča, navdiha za prebijanje prve linije pa prav tako ni bilo. Čvrsto delo v obrambi so ''zmaji'' kaj hitro oplemenitili tudi v napadu in se po trojkah Dašića in Močnika ter kakovostnih minutah Jake Blažiča že do konca prve četrtine povsem približali, kmalu po začetku drugega dela izenačili in po dolgem obdobju brez košev v 16. minuti po daljšem času vodili (25:23). A tako ljubljanska napadalna igrivost kot tudi conska obramba sta imeli kratek rok trajanja, tako da so Novomeščani kmalu prišli do pravega ritma.

Še pred odhodom na glavni odmor je prednost Krka tudi po zaslugi večjega števila žog neposredno pod koš in odgovorne igre Paviča ter Balažiča znova znašala pet točk, večji del tretje četrtine pa je bil nato povsem v znamenju branilcev naslova. Pri metu resda še naprej niso blesteli, a so ob povsem nepovezani ljubljanski igri vendarle postopoma povečevali prednost ter na polovici tretje četrtine po košu Dragića vodili z enajstimi točkami prednosti (47:36). Prednost bi bila bržčas še krepko višja, če ne bi svojih uteži na drugi stran tehtnice postavljal Blažič. A šele ko je 196 cm visoki branilec za seboj potegnil še finskega soigralca Sasuja Salina, se je začela novomeška prednost naglo topiti.

Še malo pred iztekom tretje četrtine je imela Krka na svojem računu deset točk prednosti, nato pa je naveza Blažič-Salin uprizorila niz bliskovitih akcij in po delnem rezultatu 10:0 sta bili moštvi znova izenačeni (57:57). Kar štiri minute dolgo trajajoči točkovni post je z metom z razdalje prekinil šele Murič, ki je pred tem zgrešil dva prosta meta. Hkrati je s tem nehote v krizne minute pahnil Olimpijo, ki je nato za nekaj minut povsem ''razpadla''. Ljubljančani, pri katerih se je prej omenjeni branilski dvojec povsem ohladil, so bili povsem nemočni in so grešili tudi iz ugodnih položajev pod košem. Z delnim rezultatom 12:1 je Krka dobri dve minuti in pol prišla do odločilne prednosti 69:58. Ljubljančani so nato potek tekme še skušali spreobrniti z meti za tri točke, a se jim je načrt izjalovil, medtem ko pa je Sekulićeva četa razumljivo stavila na daljše napade in večinoma prihajala do dobrih zaključnih odločitev. Zmaga je bila na koncu prepričljiva celo do te mere, da Sašo Filipovski ni zaukazal prekinjanja napadov s taktičnimi osebnimi napakami.

Ne spreglejte