Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2012,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Zlatorog

Sobota, 18. 2. 2012, 22.28

8 let

Krka v izenačenem polfinalu premagala Zlatorog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke so bili v polfinalu pokala Spar po podaljšku boljši od Zlatoroga. V finalu se bodo pomerili z Union Olimpijo.

Košarkarji Krke so drugi finalisti zaključnega turnirja pokala Spar. V zanimivem in izenačenem polfinalu so premagali zasedbo Zlatoroga in se tako šele tretjič v klubski zgodovini uvrstili v zaključno dejanje tega tekmovanja. V prejšnjih dveh nastopih leta 2001 in 2002 jim je veselje preprečila Union Olimpija, prav Ljubljančani, ki bodo naskakovali svoj osemnajsti naslov, pa bodo njihov tekmec v nedeljo ob 17. uri v novi športni dvorani v Brežicah.

Potem ko je Union Olimpija v prvem polfinalu proti Geoplinu Slovanu gladko prišla do dvajsete uvrstitve v finale pokala, so se Novomeščani rešili šele v podaljšku. Zlatorog je bil bližje uvrstitvi v finale, saj je imel žogo za zmago tako v rednem delu, ko je v zadnji sekundi zgrešil Danijel Vujasinović, kot tudi v podaljšku, ko sodniška trojka ni imela poguma dosoditi osebne napake nad istim igralcem tik ob koncu dvoboja pri vodstvu Krke za točko.

Novomeščani so tako dvakrat vstali od mrtvih. Osemdeset sekund pred koncem rednega dela so zaostajali za štiri točke (52:56), v igro sta jih vrnila Abdul Hamid in Bojan Krivec, tudi v podaljšku pa je bil Zlatorog tisti, ki je narekoval igro in rezultat. In to kljub temu, da je zaradi petih osebnih napak že v 28. minuti ostal brez drugega strelca Luke Lapornika, v podaljšku pa brez Jake Brodnika in Alena Omića. Minuto in dvajset sekund pred koncem je Zlatorog vodil s 65:62, 32 sekund do izteka je bilo še vedno 67:66 za Laščane, odločilni koš pa je 20 sekund pred koncem dosegel Smiljan Pavič. V zadnjem napadu je sodniška trojka ocenila, da je Zoran Dragić pravilno zaustavil Vujasinović pri posiljenem metu na koš.

Pri zmagovalcih je Jure Balažič zbral 17 točk, po dvanajst sta jih dosegla Smiljan Pavič in Afik Haim Nissim, pri poražencih pa je Alen Omić dosegel 16 točk in ujel deset odbitih žog.

Ne spreglejte