Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2011,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka

Ponedeljek, 12. 12. 2011, 9.01

8 let

Krka proti Maljkoviću in Zdovcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je do konca uvodnega dela evropskega pokala še en krog, sta že sedaj jasna dva nasprotnika Krke v drugem delu tekmovanja, kamor se je uvrstila kljub porazu proti Lietuvos rytasu v petem krogu.

V skupini F sta bili že po štirih krogih znani moštvi, ki sta se uvrstili v drugi del tekmovanja. To sta Lietuvos rytas in Krka, ki sta srečanje petega kroga odigrali že v ponedeljek zvečer. Na začetku sezone so bili v Novem mestu Litovci boljši, a slovenski klub je v vse boljši formi in potihem so računali na zmago. Nato pa jih je dan pred tekmo zapustil najboljši strelec in skakalec, Jerome Jordan. A odstotnost centra, ki je odšel v New York Knicks, se v prvem polčasu ni poznala. Varovanci Aleksandra Sekuliča so bili zelo razpoloženi v napadu in po 20 minutah je bilo na semaforju 40:35. K vodstvu za pet točk sta največ prispevala Jimmy Baxter (10 točk) in novi organizator igre Hamid Abdul (šest točk). V drugem delu igre so domači le zaigrali bolj agresivno (na prejšnjih tekmah so nasprotnikom dovolili manj kot 60 točk) in spreobrnili izid. Če je Krka v 25. minuti še vodila z 49:42, pa je bil izid po 30 minutah 60:59 za Lietuvos. V zadnji četrtini so oslabljeni Novomeščani zmogli le še 13 točk in Litovci so se pete zmage veselili z 82:72. Najboljša strelca srečanja sta bila Tyrese Rice s 16 točkami pri domačih in Baxter s 14 pri gostih.

Že krog pred koncem pa je jasno, da bodo Novomeščani v drugem delu evropskega pokala igrali v skupini K, kjer bosta še zmagovalca skupine E in G ter drugouvrščena ekipa iz skupine H. Od nasprotnikov pa sta že znana zmagovalca skupin E in G – Lokomotiv Kuban, ki ga vodi Božidar Maljković, in Spartak Jureta Zdovca ter Mihe Zupana. V Novem mestu bo torej v začetku prihodnjega leta – tekme drugega dela se bodo igrale med 17. in 28. januarjem - vroče.

Ne spreglejte