Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Krka

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 8.53

8 let

Krka preko Olimpije do šestega naslova prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Krke so po zmagi na četrti tekmi finala državnega prvenstva v Stožicah proti Unionu Olimpiji postali še četrtič zapored slovenski prvaki.

Že na začetku četrte tekme je Krka delovala, kot da točno ve, po kaj je prišla v Ljubljano. Vzpostavila je prevlado tako na zunanjih položajih kot pod obročema. Bolje je skakala (18:13 v tem elementu), eden ključnih dejavnikov prevlade, ki je bila točkovno v prvem delu najizraziteje zaznamovana v 17. minuti, ko so Dolenjci povedli s 35:22, je bil Matjaž Smodiš. Četudi je igral le šest minut in pol, je v tem času dosegel kar 13 točk in bil prevelik zalogaj tako za Dražena Bubnića kot za Emirja Sulejmanovića. Jaka Blažič, glavni poganjalec Olimpijinega kolesja, je bil v prvi polovici tekme nerazpoložen. V slabih devetih minutah je zmogel le dve točki, še ti s prostih metov. Krka je dobro izkoriščala svojega aduta, klop, ne glede na to pa je Olimpiji kar dobro uspel finiš pred polčasom. V treh minutah je napravila delni izid 8:1 ter s košem strelsko najbolj navdahnjenega Klemena Prepeliča z omenjenih minus 13 prišla na znosnejših minus šest.

Osebna in tehnična napaka Smiljana Pavića sta pomagali Olimpijo na začetku tretje četrtine pripeljati do izenačenja na 40. Sledil je novi juriš Novomeščanov, ki so prek Vladimirja Lučića, Jakova Vladovića in Smodiša znova povedli za devet (49:40), medtem ko so zmaji na ta ali oni način neučinkovito končali šest zaporednih ogrožanj Krkinega koša. Ljubljanska igra v napadu je znova v največji meri temeljila na navdihu Blažiča, Olimpija pa je imela po 30 minutah kar deset skokov manj od Dolenjcev. To je bilo z ljubljanskega vidika premalo za hojo vštric z racionalno Krko, ki je pred zadnjimi desetimi minutami po trojki Eda Murića spet pobegnila na precej zanesljivejših osem točk prednosti (54:46). Krkino slavje je bilo slutiti v 33. minuti, ko je Smodiš z dvignjeno roko pozdravil številne navdušene novomeške navijače, potem ko je zadel tretjo trojko za svojo 19. točko in 59:49. Plamenček upanja je pomenila trojka Sasuja Salina, ki je Olimpijo minuto zatem približala na pet točk zaostanka. A v naslednjih minutah je Krka modro kapitalizirala svoje izkušnje, težišče igre preselila pod koš, in nadzorovala skok. Kljub nešportni osebni napaki Tomaža Bolčine nad Temmujem Rannikkom in kljub zadnjim ljubljanskim poskusom zasuka je tekmo dokaj zlahka pripeljala do konca, zmage in četrtega zaporednega naslova. Končni rezultat je bil 71:61.

Ne spreglejte