Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
17.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Jakov Stipaničev Miha Škedelj liga ABA KK Krka Novo mesto

Torek, 18. 9. 2018, 17.20

5 let, 7 mesecev

KK Krka pred začetkom sezone

Krka brez reprezentantov, a z mladimi upi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Po odhodu Žige Dimca in Saše Zagorca novomeška Krka trenutno nima slovenskega košarkarskega reprezentanta. A prihodnost bi morala biti svetla, saj v Novem mestu dobro delajo z mladimi talenti.

Slovenski selektor Rado Trifunović je na širši seznam že uvrstil krilnega košarkarja Miho Škedlja in krilnega centra Jakova Stipanićeva, ki bosta z reprezentanco najverjetneje prvič trenirala konec novembra. 19-letnika bosta v novi sezoni prvič zaigrala v prvi ligi ABA. 

Na Škedlja in Stipaničeva selektor Trifunović resno računa, kar je tudi dober motiv za mlada košarkarja. "Zaradi tega sem še bolj motiviran, hkrati je to znak, da delam v pravi smeri," pravi Škedelj. 

Za Miho Škedlja (desno) je vpoklic v reprezentanco dodaten motiv za delo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Za Miho Škedlja (desno) je vpoklic v reprezentanco dodaten motiv za delo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Stipaničev je pred dobrim letom dobil slovensko državljanstvo in je že letos za reprezentanco do 20 let zaigral na evropskem prvenstvu divizije B, nato se je znašel še na širšem seznamu selektorja članske izbrane vrste. "V veliko čast mi je, da sem na širšem seznamu," pravi 19-letni krilni center.

Krka pravi klub za mlade

Simon Petrov bo v novi sezoni resno računal na mlada košarkarja. | Foto: Sportida Simon Petrov bo v novi sezoni resno računal na mlada košarkarja. Foto: Sportida Na mlada košarkarja letos resno računa tudi trener Krke Simon Petrov. "Vsekakor jima motiva ne manjka. Oba vesta, da morata ogromno delati, da bosta prišla na vrhunsko raven. To pa je super nagrada za njiju," meni Petrov in dodaja: "Nič ne razmišljam o njunih minutah, razmišljam samo o njuni igri in napredku ter igri cele ekipe."

Petrov ju je treniral že v ekipi do 19 let. Oba prihajata iz Krkine mladinske šole, Krka je pravi klub za mlade, s čimer se strinjata tudi Škedelj in Stipaničev. "Krka je definitivno odskočna deska za mlade igralce. Sploh zdaj, ko imamo pravega trenerja," pravi Škedelj.

Balažič odličen mentor Stipaničeva

Jakov je sin Leona Stipaničeva, v 80. letih člana Jugoplastike, ki je kariero končal v Krki in si v Novem mestu ustvaril dom. "Če želim več igrati, moram tudi več delati. Sam to tudi vem. Kot mlad igralec moram ostajati po treningih in si sam zaslužiti svoje minute," razmišlja Stipaničev.

Z novim kapetanom Krke Juretom Balažičem je mladi košarkar dobil pravega mentorja. "Mislim, da ima mali vse. Je izredno talentiran, mora se le še malo sprostiti," meni kapetan Krke.

Stipaničev in Škedelj pa ne bosta najmlajša v postavi Krke. Za čim več minut na parketu gara tudi 18-letni branilec Martin Jančar Jarc.

Krko prva tekma v ligi ABA čaka 1. oktobra, ko bodo Novomeščani gostovali pri lanskem prvaku Budućnosti.

Simon Petrov
Sportal Petrov s preverjenim igralskim kadrom nad jadranske velikane
Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal S superpokalnim obračunom se začenja klubska sezona
Ne spreglejte