Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
19.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Podmežakla Jesenice

Sobota, 15. 6. 2013, 19.41

7 let, 12 mesecev

Hokejska trdnjava bo nared za košarkarski ples

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Dela nemoteno potekajo, dvorana bo do sredine avgusta nared,'' obljubljajo na Jesenicah, kjer bo Podmežakla dobila novo podobo.

Zveni malce paradoksalno, a nesporno dejstvo je, da vse odkar so v vodo padle megalomanske ideje o gradnji novih dvoran na Ptuju in v Novem mestu, račun brez krčmarja pa je bil tudi finančno in izvedbeno zahteven projekt temeljite prenove Tivolija, v luči evropskega košarkarskega prvenstva 2013 ni več večjih dvoranskih skrbi. Daleč največjih sprememb bo na koncu deležna jeseniška dvorana Podmežakla, ki je že več mesecev ''v rokah'' delavcev. Po jeseniških zagotovilih potek prenove nekoliko dotrajane hokejske trdnjave poteka po terminskem načrtu. Streha je že obnovljena, gradbinci urejajo fasade, izdelujejo elektro in strojne inštalacije, na delu so tudi keramičarji, ki polagajo ploščice, sledi še izvedba zunanje ureditve. V skladu z načrtom, ki ne dopušča prav veliko časovnih zamikov, bo nova Podmežakla popolnoma pripravljena že za pripravljalno tekmo Slovenije in BiH, torej do 16. avgusta. Med EuroBasketom bodo nato Jesenice dom ekip iz baltsko-balkanske skupine B, v železarskem mestu pa ob tem upajo, da bodo nato veter v nova jadra ujeli tudi hokejisti.

''Organizacija tako velikega dogodka, kakršnega v samostojni Sloveniji še nismo gostili, je obenem tudi velika priložnost, da se dokažemo kot sposobni organizatorji in kot mesto, ki živi za šport. Ta priložnost pa je vsekakor tudi velika obveznost, ki jo Občina Jesenice kot ena izmed gostiteljic EuroBasketa 2013 jemlje skrajno odgovorno. Napredek pri obnovi dvorane je dan za dnem bolj viden, načrti za zabavni in prireditveni program v času prvenstva na Jesenicah pa so vedno bolj izdelani in dorečeni. Organizacija EuroBasketa 2013 se bo v našem mestu zagotovo zapisala v jeseniško zgodovino, Občina pa se trudi, da bo upravičila izkazano zaupanje glavnega organizatorja in FIBA Europe,'' poudarja jeseniški župan Tom Mencigner, vesel tudi drugih košarkarskih aktivnost v mestu. V času prvenstva sta namreč predvideni dve navijaški središči, in sicer pred športno dvorano Podmežakla in na Stari Savi, kjer bo od 4. do 9. septembra potekal kulturno-zabavni program.

Ne spreglejte