Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
7. 9. 2012,
13.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jurica Golemac Krka Union Olimpija

Petek, 7. 9. 2012, 13.21

7 let, 12 mesecev

Golemac: To ni več Olimpija, ki je bila

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri slovenskemu prvaku Krki je v tej sezoni kar nekaj novih obrazov. Med glavnimi okrepitvami je Jurica Golemac, ki bo s svojimi izkušnjami koristen tako na parketu kot v garderobi.

Efes Pilsen, Virtus Roma, Union Olimpija, Panathinaikos … so nekateri znani klubi, v katerih je Jurica Golemac v dolgoletni karieri igral. S svojimi bogatimi izkušnjami se je zdaj preselil v Novo mesto h Krki, pri kateri bo s 35-leti nosil pomembno vlogo. "Trener me je poklical in hitro smo našli skupni jezik. Iskal sem klub, ki bi bil blizu doma, ker gre otrok v šolo. V teh letih se mi ne da veliko potovati. Trener ima vizijo, zato smo se hitro dogovorili," pravi Golemac.

Z njegovim prihodom so slovenski prvaki dobili odlično okrepitev na mestu krilnega centra, veliko pa se bodo od njega lahko naučili mlajši košarkarji, ki jih je kar nekaj v novomeškem klubu: "Veliko izkušenj lahko prenesem na mlade. Sem starejši po letih, vendar se to na parketu ne bo videlo. Vedno imam energijo, s kilogrami pa tudi nimam težav. Upam, da bom po tej poškodbi znova agilen kot mladi. Ti mladi vsi hočejo delati in napredovati. Zelo sem vesel, da sem z njim. Dolgo časa me ni bilo in jih ne poznam. Vidim, da je še veliko talenta v Sloveniji. S Pavičem in Jako lahko veliko pomagamo z nasveti. Mislim, da jim bomo v veliko pomoč."

Ker je v dolgoletni karieri nekaj sezon preživel v Unionu Olimpiji, je povsem jasno, da mu ni vseeno kaj se dogaja z ljubljanskim klubom. Pravi, da je za dobro slovenske košarke potrebno prebujenje Olimpije. " To ni več Olimpija, ki je bila. To je drug klub, ki ima veliko težav. Nekdaj je bila največja karakteristika organizacija kluba. Zadnja leta vidim padec. Nisem vesel, ker to ni dobro za slovensko košarko. Upam in vidim, da skušajo narediti nekaj na bolje. Mislim, da bo Olimpija dober tekmec in upam, da bo Krka še vedno boljša," je pogovor za Sportal zaključil Golemac, ki bo po manjših težavah s kolenom v polnem pogonu že čez nekaj dni.

Ne spreglejte