Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 9. 2013,
19.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomo Mahorič EuroBasket

Torek, 17. 9. 2013, 19.36

7 let, 12 mesecev

"Francozi imajo premalo pretepačev"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred najbolj pomembno tekmo EuroBasketa za Slovenijo se je v četrtfinalnega nasprotnika Francijo poglobil strokovnjak Tomo Mahorič, ki verjame v uspeh čete Božidarja Maljkovića.

Tomo Mahorič je Francoze spremljal že v Tivoliju, kjer si je ogledal tri njihove tekme, zdaj pa jih je spremljal tudi v Stožicah. Za zdaj ga niso prepričali: "Francija je največja uganka na tem prvenstvu. Vsi vemo, kakšne igralce ima v svojih vrstah. Nekateri imajo srebrno medaljo z zadnjega evropskega prvenstva, igrajo tudi v ligi NBA, a ne igrajo dobro kot moštvo. Ne vem, ali je kaj narobe znotraj ekipe, o tem pa dvomim. Mogoče so vse prvenstvo vzeli z levo roko. Zdijo se mi nepripravljeni – ne samo s kondicijskega vidika, ampak tudi taktičnega. Ali lahko igrajo eno dobro tekmo, skoraj ne verjamem. Ni normalno, da igraš deset tekem povprečno in nato v eni eksplodiraš. Ne kažejo sistema. Brez sistema pa težko igraš 40 minut. Pričakujem sicer večjo angažiranost, a to še ne pomeni, da bodo uspešni. Neznanka so, zato je v javnosti negotovost. Upam, da je ni znotraj naše ekipe. Drugače bi bilo, če bi dobili Ukrajino. Bi vsaj vedeli, pri čem smo."

V francoski vrsti najbolj pogrešajo člana Chicago Bulls Joakima Noaha, ki je vnašal več bojevitosti, s čimer se strinja tudi Mahorič: "Francozi imajo premalo pretepačev. Zelo pasivni so. Vemo, da lahko igrajo bolje kot do zdaj. Ekipa, ki ima Parkerja, je v vsakem primeru nevarna. Batum kaže še največ energije, tudi Ajinca. Drugi nekako spijo. Verjamem v našo reprezentanco. Poznam fante. Vem, da so trdni in bodo naredili vse, da tekmo dobijo. Bo pa velik pritisk, še večji, kot je bil na prejšnjih tekmah."

Za našo reprezentanco bi bilo dobro, da bi v težave z osebnimi napakami spravili Alexisa Ajinco, center, ki je bil na pripravljalni tekmi v Stožicah proti Sloveniji najboljši posameznik "trikolorov". Velikokrat namreč naredi osebno napako pri pokrivanju nižjih košarkarjev, ko jim poskuša zapreti pot ob prodoru na koš, kar bi bilo dobro izkoristiti, po drugi strani pa paziti na njegove blokade, saj jih na tekmo podeli kar 1,5. "Če nam bi uspelo narediti takšno tekmo, kot smo jih imeli proti Grkom, Italijanom in Špancem, bomo zmagali. Mislim, da imamo širino in čudovito publiko za uspeh. Ni razloga, da ne bi imeli dovolj samozavesti. Proti Grčiji je bilo dobrodošlo, da so na začetku potegnili. Goran Dragić je bil tisti, ki je povlekel voz. Upam, da bomo tudi proti Francozom dobro začeli tekmo. To še ne odloča končnega zmagovalca, a je led prebit," se je Mahorič, ki je bil leta 2009, ko je bila Slovenija četrta na evropskem prvenstvu, pomočnik Juretu Zdovc, še dotaknil sredine četrtfinalne tekme s Francijo.

Ne spreglejte