Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
28. 2. 2013,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Filipovski Union Olimpija Krka

Četrtek, 28. 2. 2013, 19.32

8 let

Filipovski pred Krko ne razmišlja o F4

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V taboru Uniona Olimpije po zmagi nad Partizanom ne objokujejo porazov proti "manjšim" klubom, saj v Stožice že v petek prihaja novomeška Krka.

Potem ko sta Stožice zapustila Aron Baynes in Dylan Page, so ljubljanske košarkarje mnogi že povsem odpisali. A "zmaji" so vseeno ostali v krogu ekip, ki še lahko upajo na preboj na zaključni turnir lige ABA, da so iz pravega testa, pa so naposled potrdili še z veliko zmago poti Partizanu sredi Beograda. Le-ta bi imela večjo vrednost, če bi Ljubljančani pred tem ugnali vse realno skromnejše tekmece.

"Od svojih igralcev pravzaprav že vse od začetka sezone zahtevam enako: ne glede na okoliščine dati vse od sebe. Menim, da jim to dobro uspeva. Na treningih delamo zares izvrstno, kar nato prenašamo tudi na tekme. Vztrajamo na začrtani poti," ocenjuje trener Sašo Filipovski, ki tudi po črno-belem skalpu sredi Pionirja svojih izbrancev ne želi obremenjevati z zaključnim turnirjem. Prej nasprotno, na podlagi tekmovalnega razporeda poudarja celo, da je preboj na "final 4" le malo verjeten. "Recept je preprost. Treba je garati, zmagovati in upati na ugoden razplet na drugih tekmah. Na slednje nimamo vpliva, zato se s tem ne smemo obremenjevati. Res je, imamo teoretične možnosti za skok med štiri, a če na položaj gledamo z realnimi očmi, si moramo priznati, da bo to težko izvedljivo. Široki in Zadar nam nista prav veliko pomagala. Radnički in Budućnost imata posledično lepo prednost ter ugoden razpored. Tudi Cedevita še ni rekla zadnje besede. Pustimo se presenetiti," žarka upanja ne želi ugasniti ljubljanski trener.

Ko Filipovski razglablja o preostalih tekmecih v jadranski druščini, se seveda najprej ustavi pri Krki. Za Novomeščane pravi, da so že pregovorno neugoden nasprotnik, pred petkovim derbijem pa izpostavlja izkušenost prve peterke in vselej prisotno motiviranost. "Verjamem, da je trener Gašper Potočnik poskrbel za nekaj novosti, v takšnih tekmah pa se bo prav gotovo naslonil tudi na izkušeno jedro. Pri tem bi seveda izpostavil Matjaža Smodiša, za katerega trdim, da je le vprašanje časa, kdaj bo zaigral na zares vrhunski ravni. Prepričan sem o tem, da bodo gostje stavili na čvrsto igro pod košema. Ker so močni na položajih štiri in pet, lahko pričakujemo kar neka žog po globini. Če bomo pod košema vzpostavili ravnotežje, bomo lažje izkoriščali tudi kakovost na zunanjih položajih. Dobro treniramo, mladi se dvigujejo, vse manj pa je tudi zdravstvenih težav. Po zmagi v Beogradu se je okrepila še samozavest, zato me za pravi pristop ni strah," razmišlja Filipovski, ki bo po petkovem derbiju nato svojo ekipo popeljal še na gostovanje k Ciboni in Budućnosti, v Stožicah pa bo gostoval le še Široki.

Ne spreglejte