Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 5. 2014,
22.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Edo Murić Dino Murić Krka Olimpija

Torek, 27. 5. 2014, 22.45

8 let

E. Murić: Bolelo me je, ko sem gledal brata v bolečinah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krka je na tretji tekmi finala košarkarskega prvenstva prikazala drugačen obraz in se veselila druge zmage proti Olimpiji, ta je brez Dina Murića delovala povsem drugače.

Ključen trenutek tretje tekme finala državnega prvenstva je bil udarec, ki ga je prejel nosilec Olimpijine igre Dino Murić. Brez njega Ljubljančani niso mogli ujeti Krkinega tempa, ekipa se je sprehodila do druge zmage in lahko v četrtek v Stožicah pride do petega zaporednega naslova.

"Dino daje ekipi Olimpije dodatni dve ravni energije. Z njegovim odhodom so gostje energetsko padli, kar je nam ugajalo. Upam, da se bo čim prej vrnil. Finale je vendarle finale in naj bo pošteno. Bolelo me je, ko sem ga gledal v bolečinah. Zelo sva povezana. Ko se on poškoduje, je enako, kot bi se poškodoval sam," je ob udarcu, ki ga je prejel Dino, dejal mlajši brat Edo.

Ob prodoru Luke Lapornika v začetku druge četrtine se je zgodila neprijetnost. Dino je v velikih bolečinah nekaj časa nemočen ležal na parketu, nato pa preostanek tekme presedel na klopi. Čeprav je ekipi manjkal najboljši člen, pa je kapetan Dragiša Drobnjak pričakoval, da bodo preostali igralci v dvorani Leona Štuklja pokazali več želje: "Držali smo se Krke, nato pa padli, ko je odšel s parketa Dino Murić. A smo brez njega igrali večji del sezone in prikazali nekaj dobrih predstav. Preprosto smo se nehali bojevati. Res je, da nas je Krka nadigrala, a si ne bi smeli dopustiti takšnega ležernega pristopa."

Da se je odsotnost Dina poznala na parketu, je poudaril tudi trener Krke Aleksandar Džikić: "Igrali smo drugače kot v Tivoliju, z več iniciative v napadu in gibanja brez žoge. To je dalo rezultat. Zagotovo je poškodba Murića spremenila Olimpijino igro. Z Brodnikom imajo širino, z Drobnjakom čvrstost in izkušnje, toda realno je moštvo navajeno na Murićev učinek. Želim mu čim hitrejše okrevanje in vrnitev na parket."

Četrta tekma finala bo v četrtek ob 20. uri v Stožicah, kjer bodo imeli Novomeščani priložnost, da končajo serijo sebi v prid.

Ne spreglejte