Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 6. 2018,
22.45

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

2

Natisni članek

Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 19. 6. 2018, 22.45

5 let, 10 mesecev

Finale španskega prvenstva

Dončićev sanjski scenarij: Zbogom, Evropa!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

2

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji madridskega Reala so, tokrat resda z nekoliko manj aktivnim Luko Dončićem (8 točk), še tretjič v nizu ugnali Baskonio in postali španski prvaki. Na ta način se bo lahko slovenski reprezentant udeležil nabora lige NBA.

Po porazu na prvi tekmi finalne serije v Baskonii se je zdel madridski sanjski scenarij malce negotov. A Real je nato nanizal tri zaporedne zmage in osvojil 34. naslov španskega prvaka. Kraljevi klub je svoje delo končal pred 14.488 gledalci v Vitorii, kjer je v torek zvečer z rezultatom 96:85 ugnal žilave Baske. Junak zmage je bil Rudy Fernandez, ki je 27 točkam dodal pet asistenc in tako postal tudi najkoristnejši igralec finala.

Medtem ko je Anthony Randolph tokrat znova obsedel na klopi, pa je Luka Dončić v slabih 29 minutah dosegel osem točk in ob tem ujel osem odbitih žog. Čeprav, tako kot že na prvih dveh tekmah, ni bil prvi mož prvakov, je v prelomnih trenutkih odigral vidno vlogo z eno od ključnih trojk in skokom v obrambi.

Čudežna trojka Luke Dončića:

Pot v ZDA

Dončić, ki je na koncu za spomin vzel žogo in se čustveno objel z vsemi soigralci, je svojo najboljšo predstavo uprizoril na tretji tekmi, na kateri je dosegel 20 točk. Omenjena trojka ob izteku napada je bila najbrž njegova zadnja v dresu Reala. Javna skrivnost je namreč, da se 19-letni Ljubljančan seli v severnoameriško poklicno ligo NBA.

Kam? Odgovor bo dal četrtkov nabor lige. In prav zaradi tega je bil Luka še toliko bolj vesel zmage po štirih tekmah. Zdaj bo namreč lahko odpotoval v ZDA, v zeleni sobi spremljal prve izbore in nazadnje tudi segel v roke novemu delodajalcu. Kotira visoko: vsaj med prvih pet.

Sportal Dončić: Dali so mi vse, zato jih bom pogrešal

Sanjskih deset mesecev

Z naslovom španskega prvaka pa se za Dončića na najlepši mogoč način končuje tudi izjemno uspešna sezona. V njej je z Realom postal evropski in državni prvak, ob tem pa pobral kopico individualnih lovorik. Postal je MVP rednega dela evrolige, najboljši mladi košarkar, član prve peterke in MVP zaključnega turnirja. Izbran je bil tudi za najboljšega mladega igralca v španskem prvenstvu in MVP rednega dela.

S tem je Donke II zgolj podaljšal septembrsko reprezentančno pravljico. Saj se še spominjate nepozabnega EuroBasketa, na katerem je Slovenija postala evropski prvak, Luka pa je bil ob mentorski vlogi Gorana Dragića izbran v idealno peterko? Zdaj je čas za nove izzive in novo srečanje z Dragićem – v ligi NBA.

Sportal Legendarni Steve Nash povzdignil Luko Dončića

Finale španskega prvenstva: Real Madrid : Baskonia Vitoria 3:1

Četrta tekma, 19. 6.

Baskonia : Real Madrid 85:96 /1:3/
Beauois 19, Shengelia 16; Fernandez 27, Campazzo 17, Dončić 8, 8 sk., 2 asist. v 28:34

Tretja tekma, 17. 6. ob 18.30
Baskonia : Real Madrid 78:83 /1:2/
Beaubois 17, Janning 12; Dončić 20 (met za 2: 2/4, met za 3: 2/5, prosti meti: 10/11), 9 sk., 3 asist. v 24:09, stat.indeks 29, Carroll 15

Druga tekma, 15. 6.: 
Real Madrid : Baskonia 98:89 /1:1/
Carroll 16,Thompkins 16, Dončić 11 (4 skoki), Randolph ni igral; Janning 18

Prva tekma, 13. 6.:
Real Madrid : Baskonia 90:94 /0:1/
Carroll 20, Lull 14, Dončić 12, Randolph 0; Vildoza 16, Poirier 13

//razmerje v zmagah, igrali so na tri zmage

Ne spreglejte