Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
19.46

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 19.46

5 let, 10 mesecev

Legendarni Steve Nash povzdignil Luko Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

Čez tri dni bo v ZDA v ligi NBA nabor mladih košarkarjev, v središču pozornosti pa bo tudi slovenski košarkarski čarovnik Luka Dončić. Čez lužo se veliko ugiba o tem, kateri klub ga bo izbral, že pred naborom pa je jasno, da je Luka najbolj izpopolnjen med vsemi prijavljenimi. "Luka je talent kot iz sanj," pravi legendarni Steve Nash, prvi mentor Gorana Dragića v ligi NBA.

Luka Dončić je v ZDA v središču pozornosti. | Foto: Reuters Luka Dončić je v ZDA v središču pozornosti. Foto: Reuters Luko Dončića so še pred kratkim uvrščali med prva dva izbora na naboru lige NBA, nato pa so njegove delnice nekoliko padle, a se njegovo ime še vedno pojavlja med najboljšo peterico.

Tudi če na naboru, ki bo 21. junija, ne bo izbran prvi, je dejstvo, da je med vsemi prijavljenimi najbolj izpopolnjen. Luka je namreč osvojil evropsko prvenstvo v košarki, elitno evroligo, bil je MVP rednega dela in tudi zaključnega turnirja najboljše četverice …

S takšnimi podvigi se njegovi vrstniki še ne morejo pohvaliti. "Luka je talent kot iz sanj," pravi Steve Nash, ki je bil pri Phoenix Suns prvi mentor našega Gorana Dragića, ko je ta vstopil v svet lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Dončićev sanjski scenarij: Zbogom, Evropa!

"Luka je visok in dovolj mobilen za igro v moderni košarki. Pokriva lahko več igralnih položajev. V sebi nosi kakovost, zmagovalno miselnost in sposobnosti vodje," je Nash še pohvalil Dončića.

Na Sports Yahoo so objavili krajši pogovor s slovenskim košarkarjem, ki ga jutri morda čaka zadnja tekma španskega prvenstva. Če bo Real Madrid uspešen na gostovanju pri Baskonii, bo finala konec in Luka bo lahko odpotoval na nabor lige NBA. Če bodo Baski izenačili, bo sledila odločilna peta tekma. Ob takšnem scenariju bo Luka spremljal nabor iz Španije.

"Če bom zabil prek LeBrona Jamesa, se lahko upokojim"

Luka se veseli odhoda v ligo NBA. | Foto: Getty Images Luka se veseli odhoda v ligo NBA. Foto: Getty Images A kmalu bo dočakal sanje in zaigral v ligi NBA. "Če bom zabil prek LeBrona James, se lahko upokojim," se je v pogovoru za Yahoo zasmejal Luka in dodal: "Šalim se, ampak vseeno želim prinesti svojo osebnost v ZDA."

V pogovoru je omenil, da si želi igrati na položaju organizatorja igre, saj ima rad v svoji roki žogo in z njo kreira igro: "Moja moč je, da lahko igram na položaju organizatorja igre in tudi kot krilni center. Rad bi igral za soigralce in jih naredil boljše. Res imam raje žogo v svojih rokah in tako igram za vse. Vse bom naredil za ekipo. Vesel sem, ko sem v vlogi organizatorja igre. Zame je lažje. Na tem igralnem položaju lahko ustvarim več možnosti za soigralce. Že ko sem prišel v Real Madrid, sem začutil, da je to moja strast."

Luka, Anamaria
Trendi Kaže, da sta se Luka Dončić in Anamaria pobotala

Prehod iz Evrope v ligo NBA mu ne bi smel povzročati preglavic. Že na evropskem prvenstvu in tudi v evroligi je dokazal, da se lahko s košarkarji, ki igrajo ali so bili del lige NBA, meri brez težav. "Na ligo NBA se bom privadil. Ne bo lažje, ampak drugače. V Ameriki je igra bolj čvrsta, prostora je več in tu lahko vidim tudi svojo prednost."

Pri katerem klubu bo Luka pristal, bomo videli 21. junija, že zdaj pa je jasno, da bo prvi izbor Deandre Ayton, ki ga namerava vzeti Phoenix Suns.

Ne spreglejte