Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
11.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domen Lorbek Erazem Lorbek Jure Zdovc svetovno prvenstvo Španija

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 11.01

7 let, 12 mesecev

Domen Lorbek bi rad, da se mu uresniči velika želja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Domnom Lorbkom je odlična sezona v turškem Gaziantepu, kjer mu je poveljeval Jure Zdovc. Z njim bi se rad veselil tudi v Španiji, kjer ima Slovenija po njegovem mnenju odlične možnosti za uspeh.

Slovenski selektor je konec novembra prevzel turški Gaziantep, kaj kmalu pa v svoje vrste pripeljal tudi Domna Lorbka, s katerim sta v preteklosti že uspešno sodelovala. Ker je Domen marljiv fant in Jure ceni takšne košarkarje, mu je temu primerno namenil veliko prostora na parketu. V povprečju je igral skoraj 30 minut na tekmo in dosegal po 11,1 točke, 3,6 skoka in 1,6 podaje ter bil med ključnimi možmi kolektiva.

"Jure je klical mojega agenta in nato še mene, če me zanima. Nisem okleval, saj sem z njim dobro sodeloval že na evropskem prvenstvu leta 2009. Zelo sem bil vesel njegovega klica. Želel sem tudi preizkusiti turško prvenstvo, ki je kakovostno," je o začetku sodelovanja z Zdovcem povedal Domen in o svojih igrah dodal: "Ker sem poznal Jureta, sem se lažje vpeljal v sistem ekipe. V kakovostnem turškem prvenstvu, v katerem se igra zelo fizična košarka in ni vsak kontakt prekršek, sem se dobro znašel. Sprva sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil, nato pa sem ob veliki minutaži razvil svojo igro. Pogodba se mi je zdaj iztekla. Pogovarjamo se za naprej, a imam še nekaj ponudb. V kratkem se bom odločil."

Za njegovo družino je bilo v dvomilijonskem mestu poskrbljeno, zato mu je bilo v toliko večje veselje igrati za turški klub. Po sezoni so se odpravili na dopust, misli pa mu jasno že zdaj pobegnejo na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo konec avgusta v Španiji. In po letu premora bosta spet skupaj z bratom Erazmom. "Lani mi je manjkal v reprezentanci. Igranje z bratom je vedno nekaj posebnega. To lahko potrdita brata Dragić in Udrih. Vedno sem si želel igrati z Erazmom tudi na klubski ravni. Mogoče se kdaj uresniči ta želja. Na prvenstvu imamo dobre možnosti, da bi dosegli vidnejšo uvrstitev – tudi polfinale. Letos se nam ponuja lepa priložnost," je dejal Domen, ki ima še dober mesec dni in pol košarkarskega dopusta, nato pa se začne reprezentančna akcija.

Ne spreglejte