Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Krka Partizan

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 15.46

8 let

Bo Krka bolj domača v Stožicah?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V torek se bo začel sklepni del lige NLB. Prava poslastica bo slovenski polfinalni obračun med Olimpijo in Krko. Zanimanje za F4 v Stožicah je veliko, saj bodo prišli tudi številni skavti iz lige NBA.

Zanimanje pa je bilo že na novinarski konferenci pred začetkom zaključnega turnirja, na kateri so se z izjemo Budućnosti predstavili prav vsi akterji. Medijska soba v dvorani v Stožicah je bila zapolnjena do zadnjega kotička, saj so v Ljubljano pripotovale številne medijske hiše iz republik nekdanje Jugoslavije. Polne kapacitete pa pričakujejo organizatorji tudi na tribunah. Do sedaj je bilo prodanih 9000 paketov za vse tri tekme (oba polfinala ter finale), od danes naprej pa bo stekla prodaja posamičnih vstopnic.

"Olimpija nima pravih navijačev"

Čeprav so Stožice zatočišče košarkarjev Uniona Olimpije, pa trenerja Jureta Zdovca skrbi, da bo na torkovi polfinalni tekmi, ki se bo začela ob 20.45, več navijačev Krke. "Upam, da bo dvorana za nas in ne za Krko. Kar ugotavljam že vrsto let, Olimpija nima pravih navijačev. Evroligo prihajajo gledati ljudje z vseh koncev Slovenije in normalno navijajo za njo kot za reprezentanco denimo. Tistih pravih Olimpijinih navijačev, da ne bom koga užalil, pa ni veliko. Bomo videli na tekmi, kdo bo imel večjo podporo," razmišlja Zdovc.

Bo pa letošnji zaključek lige, ki praznuje desetletnico, mednarodno obarvan, saj je prihod napovedalo kar sedemnajst oglednikov iz lige NBA, med drugimi naj bi prišel tudi nekdanji odlični košarkar Joe Dumars, ki opravlja vlogo za Detroit Pistons.

Prstani z briljantom

Bistvo vsega pa bo na parketu, na katerem se bodo za prstane, ki bodo letos obogateni z briljantom, potegovali igralci Partizana, Uniona Olimpije, Krke ter Budućnosti. Prav v vseh taborih obljubljajo boj za laskavo lovoriko in poudarjajo, da bo ta zaključni turnir najbolj kakovosten od vseh dosedanjih. Na njem bosta dve evroligaški ekipi Partizan in Union Olimpija, ki sta igrali celo v TOP 16, Krka se je uvrstila na F4 pokala EuroChallenge, Budućnost pa je po neuspešnih kvalifikacijah za evroligo igrala v Eurocupu. Kakovost je torej zagotovljena.

Ne spreglejte