SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Adrio Mobil vnovič tudi Kump in Per

0,06

termometer

Marko Kump
Foto: Vid Ponikvar

V Adrio Mobil se vračata dva kolesarja, ki sta s klubom zrasla in dosegla lepe rezultate. To sta Marko Kump in David Per. Ljubitelji kluba seveda ob tem takoj pomislijo na sanjsko sezono 2015, ko je Kump dosegel kar 20 zmag ter močno pomagal pri uvrstitvi ekipe na 11. mesto lestvice UCI, a pot do tja je še zelo dolga in naporna.

Kump, znan tudi kot Dolenjska puščica, si ob vrnitvi v domače okolje seveda želi novih zmag, a tako visokih številk si za zdaj ne upa obljubiti nihče. Svojo prvo zmago pa medtem lovi David Per, ki je v svoji karieri že velikokrat stal na odru za zmagovalce, v Bahrajnu pa imel manj priložnosti za naskakovanje samega vrha.

Najnovejša prestopa sta močno okrepila člansko ekipo Adrie Mobil, novi športni direktor Branko Filip bo ob napovedanih spremembah razpolagal s še večjim številom kakovostnih kolesarjev, kar je dobro za zdravo interno konkurenco ter možnost izbire pravih kolesarjev za vsako dirko.

"V Adrio Mobil se vračam z vedno istim razlogom. Enostavno se tukaj počutim kot doma in prepričan sem, da je tudi to izrazito pomagalo pri vseh dobrih rezultatih, ki sem jih z ekipo dosegel v preteklosti. V tem okolju sem odraščal in tukaj so ljudje, ki so me naučili pomembnih vrednot - v povezavi s kolesarstvom in tudi zunaj športa. Z Bogdanom Finkom in Mojco Novak sem bil vedno v super odnosih in neizmerno sem jima hvaležen za vse zaupanje, ki sta mi ga namenila. Ob vrnitvi Branka Filipa komaj čakam, da začnemo novo sezono, za katero mislim, da bo uspešna. Branka poznam še iz mladinskih vrst in do njega gojim veliko spoštovanje. Verjamem, da bo prihodnje leto uspešno, in upam, da bom povrnil zaupanje vsem, ki so mi na moji športni poti pomagali do točke, na kateri sem zdaj. Ekipa za naslednje leto je zelo kakovostna in se že veselim prvih priprav, ki so tik pred vrati," je za klubsko spletno stran dejal Kump.

"Po dveh letih se vračam v Kolesarski klub Adria Mobil. Vse izkušnje iz preteklih let želim unovčiti in doseči čim več dobrih rezultatov zase in za ekipo. Z veseljem pričakujem začetek nove sezone," pa je dodal Per.

Direktor kluba Bogdan Fink seveda ne skriva zadovoljstva ob vrnitvi dveh izvrstnih kolesarjev: "Vračata se dva izjemna kolesarja, oba iz šole našega kluba in oba bogatejša z izkušnjami iz tujine. Posebej Kump je zapisan v zgodovino kluba - in to z velikimi črkami, Per še mora pokazati vse svoje adute. Oba sta del nove svežine, ki je prišla v ekipo, in zagotovo smo skupaj na poti uspeha."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin