Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2008,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2008, 20.54

8 let

Valjavec v ekipi za Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Parizu je bila danes predstavitev francoske kolesarske ekipe Ag2r-La Mondiale. Slednja je ena izmed petih francoskih ekip z licenco Pro Toura.

V ekipi, ki ima v svojih vrstah maksimalno število kolesarjev (30), je tudi Slovenec Tadej Valjavec. Šef ekipe Vincent Lavenu je danes že razkril imena petih kolesarjev, ki imajo zagotovljen nastop na dirki po Franciji. Med njimi je tudi Tadej Valjavec.

Ekipo, ki je lansko sezono končala na 4. mestu Pro Toura, je zapustil znani Christophe Moreau. Okrepila pa sta jo Tadej Valjavec in Vladimir Efimkin. Slednji naj bi bil letos tudi prvi mož ekipe. Lavenu je odkril tudi ostale karte glede nastopa na Touru. ''Cyril bo kapetan na Touru. V pomoč mu bo Efimkin. Veliko pričakujem tudi od Johna Gadreta, ki ob Davidu Moncoutieu sestavlja najboljši francoski dvojec za vožnjo v klanec.''

Valjavec: Nastop na Giru mi najbolj ne odgovarja

Lavenu je s Cyrilom mislil na Cyrila Dessela, ki je imel lani zaradi toksoplazme popolnoma ponesrečeno sezono. Leta 2006 je Dessel vozil rumeno majico na Touru in ga končal na 6. mestu. Kolesarji, ki imajo ob normalnem poteku sezone že zagotovljen nastop na Touru, so: Cyril Dessel, Vladimir Efimkin, John Gadret, Stephane Goubert in Tadej Valjavec. Slednji bo moral nastopiti tudi na dirki po Italiji. ''Predstavitev mi je bila všeč. Sicer še nisem dobil majice v barvah slovenskega prvaka, a bo slednji do moje prve letošnje dirke v Grossetu nared. Sedaj prihajam domov, saj smo s predstavitvijo ekipe zaključili druge letošnje priprave, ki smo jih imeli pretekle dni na Azurni obali. Kot kaže bom moral nastopiti tudi na Giru, saj organizatorji pogojujejo nastop naše ekipe s prihodom mene ali Efimkina,'' je za Sportal povedal Tadej Valjavec.

Vendar se Valjavec z nastopom na Giru ne obremenjuje. ''S programom dirk sem zadovoljen. Sicer mi nastop na Giru najbolj ne odgovarja, a ga bom skušal čim bolj pametno oddirkati. Spomladi ne pričakujem rezultata na nobeni dirki, če se bo pa kaj pokazalo, bom pa skušal priložnost izkoristiti,'' je še dodal Valjavec.

Ekipa Ag2r-La Mondiale za sezono 2008:

Sylvain Calzati, Cyril Dessel, Renaud Dion, Hubert Dupont, Christophe Edaleine, John Gadret, Stephane Goubert, Julien Loubet, Laurent Mangel, Lloyd Mondory, Jean-Patrick Nazon, Cedric Pineau, Stephane Poulhies, Christophe Riblon, Nicolas Rousseau, Jean-Charles Senac, Blaise Sonnery, Ludovic Turpin (vsi Fra), Jose Luis Arrieta (Špa), Philip Deignan (Irl), Vladimir Efimkin (Rus), Martin Elmiger (Švi), Tanel Kangert, Rene Mandri (oba Est), Jurij Krivtsov (Ukr), Rinaldo Nocentini (Ita), Aleksander Pliušin (Mld), Aleksander Usov (Blr), Tadej Valjavec (Slo), Stijn Vandenbergh (Bel).


Koledar dirk na katerih naj bi letos nastopil Tadej Valjavec:

15. – 17. feb.: Giro della Provincia di Grosseto, 12. - 18. mar.: Tirreno-Adriatico, 25. - 29. mar.: Settimana Ciclistica Internazionalle, 23. apr.: La Fleche Vallonne, 27. apr.: Lige-Bastogne-Liege, 10. maj - 01. jun.; dirka Po Italiji, 08. - 15. jun.: Criterium du Dauphine Libere, 05 - 27. jul.: dirka Po Franciji, 09. avg.: OI Peking, 29. avg. - 06. sep.: dirka Po Nemčiji, 15. - 21. sep.: dirka Po Poljski, 28. sep.: SP Varese, 05. okt.: Finale Pro Tour, 18. okt.: dirka po Lombardiji

Ne spreglejte