Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2014,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Diego Ulissi Matej Mohorič Matej Mohorič kolesarstvo

Sreda, 22. 1. 2014, 8.50

8 let

Ulissi suvereno do etapne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec 2. etape 16. kolesarske dirke Santos Tour Down Under (2.WT) je 24-letni Italijan Diego Ulissi. Domačin Simon Gerrans, ki je zasedel 2. mesto v etapi, ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Etapa od Prospecta do Stirlinga, ki je bila dolga 150 kilometrov, se je razpletla po pričakovanjih. V begu je bila manjša skupina kolesarjev, ki ni imela nikakršnih možnosti za uspeh. Kolesarji ekipe Orica-GreenEdge so branili majico vodilnega v skupnem seštevku dirke, v kateri je kolesaril Simon Gerrans. Ob koncu etape je bil na sporedu vzpon, ki ga je uspelo prekolesariti skoraj sto kolesarjem, ti pa so se nato pomerili v ciljnem šprintu za etapno zmago. Zadnji kilometer je bil speljan rahlo navzgor, zaradi česar niso prišli do izraza najboljši šprinterji. S konkurenco je izjemno opravil Diego Ulissi, ki je slabih 200 metrov pred ciljem na polno stopil na pedala. Slavil je sijajno zmago in z lahkoto premagal vse tekmece. Simon Gerrans je zasedel 2. mesto, medtem ko je bil Cadel Evans 3. V času zmagovalca je v cilj prikolesaril tudi Slovenec Matej Mohorič, ki je zasedel 59. mesto. V skupnem seštevku ostaja vodilni Simon Gerrans.

''Etapa je bila kar težka in zelo razgibana. Prekolesarili smo nekaj čez dva tisoč višinskih metrov. Zadovoljen sem s svojim nastopom. Način dirkanja v tej konkurenci je čisto drugačen, tudi hitrosti so veliko višje. Vse to je zame novo in za zdaj sem navdušen, zelo mi je všeč. Danes sem lahko tudi nekoliko bolj pomagal Georgu Bennetu. 'Eksplodiral' sem slab kilometer do cilja, ampak so vsem dali isti čas zaradi padca, čeprav se je glavnina 'trgala' tudi zaradi hitrosti. Vse je v redu in tudi v ekipi so zadovoljni z nami. Četrtkova etapa naj bi bila nekoliko manj razgibana, je pa zato zaključek etape zelo težek. Klanec smo si ogledali prejšnji teden na treningu, je precej strm in selekcija bo velika,'' je po današnji etapi za Sportal povedal Matej Mohorič.

Ne spreglejte