Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2008,
20.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 12. 6. 2008, 20.51

7 let, 12 mesecev

Skrajšana etapa na Krvavec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jutrišnja kraljevska etapa letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji bo namesto planiranih 153 kilometrov dolga le 123 kilometrov. Etapa skrajšana iz varnostnih razlogov.

''Zaradi slabe vremenske napovedi so se organizator in žirija komisarjev odločili, da se spremeni trasa tretje etape. Izločili so krog od Cerkelj preko Šenturške gore in Kamnika, pred zaključnim vzponom na Krvavec. Iz tega razloga se dolžina etape skrajša za 30 km. Posledično se ukine gorski cilj predviden na 113 kilometru (Ravne). Leteči cilj se premakne v kraj Cerklje na 110 kilometer, pred pričetkom zaključnega vzpona. Iz istega razloga se premakne tudi štart 3. etape za 30 minut in sicer na 12:30 uro v Škofji Loki,'' so v uradnem biltenu št. 3 zapisali sodniki.

Vsekakor bo sedaj etapa veliko lažja. In sicer s strani same težavnosti kot tudi z vidika nadzora poteka le te. Vsekakor ostaja vprašanje o smiselnosti te poteze vodstva dirke in sodnikov, ki so to potezo storili zaradi varnostnih razlogov. Spust preko Sidraža v Tunjice je zelo strm in na nekaterih mestih res nevaren. Vendar je kolesarstvo šport, ki je sestavljen iz kolesarjenja po ravnini, v klanec ter s klanca v lepem in slabem vremenu. Skratka dirke potekajo na cestah, ki imajo ovinke in so mokre in spolzke ali suhe ter peljejo navzgor ali navzdol.

Seveda je smiselno predhodno opozoriti kolesarje na nevarne odseke v etapi. Ni pa smiselno zaradi takšnih razlogov skrajšati tako pomembno etapo za tako pomemben del le te. Vsi kolesarji imajo na kolesih zavore in se znajo prilagajati situaciji na terenu. Vsekakor bodo jutri zaradi te poteze nekateri hendikepirani. Vsem je namreč jasno, da so nekateri specialisti za šprint, nekateri za vožnjo v klanec, nekateri so dobri na spustih. Nekaterim pa odgovarjajo zahtevni pogoji do kakršnih pride v slabem vremenu. In prav zaradi takšnih detajlov je kolesarstvo tako zanimiv in včasih nepredvidljiv šport.

Ne spreglejte