Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2012,
19.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 11. 2012, 19.37

8 let, 3 mesece

Riis pozdravil nova člana ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo danske kolesarske ekipe je potrdilo, da sta Američan Timothy Duggan in Rus Evgenij Petrov nova člana ekipe. Pogodbo z ekipo je podaljšal tudi Japonec Takashi Miyazawa.

''Zelo blizu smo že temu, da zaključimo kadrovanje kolesarjev za prihodnjo sezono. S trojico kolesarjev, s katerimi smo podpisali pogodbo, smo dodobra dopolnili različna področja v ekipi. Duggan je odličen na vzponih, Petrov je odličen pomočnik na vseh terenih, medtem ko je Miyazawa odličen pomočnik v zaključnih sprintih. Verjamem, da bodo ti trije kolesarji prinesli dodatno vrednost v ekipo in prav veselim se že njihovega prihoda v ekipo pred pričetkom prihodnje sezone,'' je za spletno stran ekipe dejal njen lastnik Bjarne Riis. Od omenjene trojice kolesarjev je najmlajši aktualni ameriški prvak Duggan, ki ima 30 let. Lanski in letošnji član ekipe Liquigas-Cannondale je imel sicer pogodbo s kanadsko ekipo SpiderTech, a je slednja nato zaprla vrata za sezono 2013. Poleg tega je vodstvo ekipe našlo skoraj vsem kolesarjem, ki so imeli pogodbo z ekipo za prihodnjo sezono, nove delodajalce. Duggan je tako pristal v ekipi, ki jo vodi Riis nad čimer je zelo navdušen. ''Vesel sem, da sem postal član ekipe Saxo Bank-Tinkoff Bank. Po tem, ko sem ostal brez dela v ekipi s katero sem imel pogodbo, je k sreči Bjarne Riis videl dobro priložnost v tem, da se pridružim ekipi. Vsekakor sem navdušen nad takšnim razpletom,'' je dejal Duggan kateremu bo finančni del pogodbe za prihodnjo sezono pokrila ekipa SpiderTech.

Štiriintridesetletni Petrov je bil zadnji dve sezoni član ekipe Astana. Izkušnje z Olegom Tinkovom, ki je drugi sponzor ekipe, že ima iz sezon 2007 in 2008, saj je nastopal za njegovo ekipo, ki se je imenovala Tinkoff Credit System. ''Nastopati za tako močno ekipo, kot je Saxo Bank-Tinkoff Bank, je izjemna priložnost zame. Osebno sem zelo ponosen nad dejstvom, da bom nastopal za ekipo, katere delni sponzor prihaja iz Rusije. Veselim se izziva in snidenja z novimi moštvenimi kolegi,'' je med drugim dejal Petrov, ki je največji uspeh doslej dosegel leta 2010, ko je zmagal etapo na dirki po Italiji. Profesionalno kariero je pričel leta 2001 v ekipi Mapei-Quick Step, za katero je leto zatem zmagal v skupnem seštevku dirke Po Sloveniji. Njegov moštveni kolega v prihodnji sezoni bo tudi Slovenec Marko Kump, ki je bil letos član ekipe Adria Mobil. Trenutno se Kump nahaja na Kanarskih otokih, kjer ima ekipa Saxo Bank-Tinkoff Bank prve skupne priprave. Petrov je podpisal dvoletno, Duggan pa enoletno pogodbo.

V ekipi ostaja 34-letni Japonec Takashi Miyazawa, ki je ekipo okrepil pred pričetkom letošnje sezone. Pred tem je bil eno sezono član ekipe Farnese Vini-Neri Sottoli. ''Sijajna izkušnja je biti član ekipe, katere član sem bil v letošnji sezoni. V tej sezoni sem se izjemno veliko naučil. Vsi v ekipi, ki odlično funkcionira, so sijajni. Na dejstvo, da bom še naprej član te ekipe, ter da bom lahko na največjih kolesarskih dirkah predstavljal Japonsko, sem zelo ponosen,'' je zaključil Miyazawa, ki je podpisal enoletno pogodbo.

Ne spreglejte