Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
22. 6. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Jan Polanc Tadej Pogačar Tadej Pogačar Diego Ulissi Po Sloveniji

Sobota, 22. 6. 2019, 4.00

4 leta, 10 mesecev

Pred 4. etapo na dirki Po Sloveniji

Lahko Primorska prinese zasuk? #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Diego Ulissi | Diego Ulissi bo moral danes odbiti vse napade, če bo želel zadržati zeleno majico vodilnega na dirki Po Sloveniji. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Diego Ulissi bo moral danes odbiti vse napade, če bo želel zadržati zeleno majico vodilnega na dirki Po Sloveniji.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Četrti dan dirke Po Sloveniji bo najtežja etapa od Nove Gorice do Ajdovščine, ki bo imela štiri gorske cilje. Italijan Diego Ulissi je na dobri poti, da še drugič v karieri osvoji dirko Po Sloveniji.

Marsikdo bi pomislil, da bo četrta etapa na dirki Po Sloveniji zelo kratka, saj bo štart v Novi Gorici in cilj v Ajdovščini, vendar bo 153,9 kilometra dolga trasa najbolj razgibana od vseh petih.

Prvi gorski cilj bodo Vrhovlje, drugi Temnica, tretji Štanjel, najtežji pa bo zadnji na Predmejo.

Devet kilometrov bo dolg vzpon, povprečni naklon pa osem odstotkov. Na vrhu bo še nekoliko razgibana trasa, nato bo sledil cilj v Ajdovščino, kjer bo znan končni zmagovalec.

Diego Ulissi
Sportal Italijan tik pred tem, da vstopi v Rogličev svet #video

3D-predstavitev 4. etape

Pogačar bi se rad povzpel

Tadej Pogačar je v skupnem seštevku na šestem mestu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Tadej Pogačar je v skupnem seštevku na šestem mestu. Foto: Peter Podobnik/Sportida Za zdaj je najbolj verjetno, da bo to še drugič v karieri uspelo Diegu Ulissiju. V skupnem seštevku mu je najbližje Rus Aleksander Vlasov (Gazprom-RusVelo), ki zaostaja 19 sekund, tretji Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) 26. Najboljši Slovenec je Tadej Pogačar na šestem mestu s 30 sekundami zaostanka, toliko jih ima tudi njegov moštveni kolega Jan Polanc. Prav Pogačar je bil pri UAE pred dirko Po Sloveniji predviden za kapetana moštva, zdaj pa bo moral v soboto delati za Ulissija. A mladi kolesar iz Komende še ni rekel zadnje besede.

Diego Ulissi
Sportal Rezultati 3. etape in skupna razvrstitev 26. dirke po Sloveniji

4. etapa, 22. junij 2019, Nova Gorica – Ajdovščina, 153,9 km

Podrobno o 4. etapi

Profil etape

Časovnica etape

3D predstavitev etape

Mezgec se bo poskušal čim bolj spočiti za nedeljo

Luka Mezgec | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pred nami je najtežja etapa. Branili bomo zeleno majico. Upam, da nam uspe. Morda tudi sam pridobim kakšno mesto, noge so iz dneva v dan boljše. Ulissi je zelo dobro pripravljen. Dobre možnosti imamo," pravi Pogačar pred četrto etapo.

Ker bo trasa šla po Krasu, bo morda veter dodatno ponagajal kolesarjem. Predmeja bo nato ključni del etape. "Predmeja je najvišja točka letošnje dirke, sledi spust v Ajdovščino. Klanec je težak, kolesarji ga dobro poznajo. Na vrhu ni čisto takoj konec vzpona, tam se lahko zgodi še kakšen napad," razmišlja organizator dirke Bogdan Fink.

Rdečo majico bo poskušal ohraniti na svojih plečih Luka Mezgec, ki ga čaka nova preizkušnja v nedeljo, ko bo šprinterska etapa in bo poskušal še drugič na dirki priti do etapne zmage. "Četrta etapa bo zagotovo najtežja na dirki, zame pa to pomeni prost dan. Poskušal se bom čim bolj spočiti za cilj v Novem mestu."

Diego Ulissi
Sportal Diego Ulissi pokazal zobe in se v Idriji odel v zeleno #video
Ne spreglejte