Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2022,
11.12

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

5

Natisni članek

priznanje Zlati red Borut Pahor Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 10. 10. 2022, 11.12

1 leto, 6 mesecev

Posebno priznanje za Rogliča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

5

Primož Roglič | Primož Roglič je prejel zlati red za zasluge.

Primož Roglič je prejel zlati red za zasluge.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je kolesarju Primožu Rogliču vročil državno odlikovanje zlati red za zasluge. Zdaj je za slovenskega šampiona prišel čas, da se v celoti posveti operaciji rame in rehabilitaciji, ki sledi.

Zlati krog s Primožem Rogličem 2022, Maribor
Sportal Primož Roglič navijače popeljal od Maribora do Ptuja. In nazaj. #video

Utrinki z odlikovanja (Foto: Ana Kovač)

Fotogalerija
1 / 36

V nedeljo je Primož Roglič še kolesaril s svojimi privrženci od Maribora do Ptuja v sklopu dobrodelne prireditve Zlati krog s Primožem Rogličem, danes pa je misli že uperil proti operaciji rame. A ne v celoti, saj ga je dopoldne predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odlikoval z zlatim redom za zasluge. V obrazložitvi so zapisali, da je posebno priznanje prejel za zasluge zaradi izjemnih športnih dosežkov, uveljavljanja Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdiha, ki ga s svojim značajem vliva ljudem.

"Red je red, zlati red pa je veliko več. Če sem ga prejel, moram reči, da je lahko vsak posameznik v navdih meni. Drug drugega motiviramo naprej. Ti uspehi niso le moji, ampak uspehi celotne moje družine. Potrebno je trpljenje. Vsi potiskamo drug drugega naprej," je ob prejemu priznanja dejal Roglič.

Primož Roglič je imel ob sebi partnerico Loro, sina Leva, ki je v pričakovanju bratca ali sestrice, in starša. | Foto: Primož Roglič je imel ob sebi partnerico Loro, sina Leva, ki je v pričakovanju bratca ali sestrice, in starša.

Zdaj je pred njim nekoliko drugačno obdobje. Kaj pomeni beseda rehabilitacija, zelo dobro ve, saj se ga je v zadnjih letih velikokrat držala smola in je moral zaradi padcev večkrat kolo za določen čas postaviti na stranski tir.

Utrinki z Zlatega kroga s Primožem Rogličem (Blaž Weindorfer/Sportida)

Fotogalerija
1 / 46

Veliko težavo mu povzroča rama, s katero je imel nevšečnosti tudi na Dirki po Franciji. Po padcu si jo je celo sam naravnal v prvotni položaj, kar se ni zgodilo prvič. Ker rama ni najbolj stabilna, se je odločil za operativni poseg v upanju, da v prihodnje tovrstnih težav ne bo več imel. "Kaj to pomeni, ne želim preveč razmišljati. Ne gre za manjšo stvar. Roka bo po operaciji fiksirana za od šest do osem tednov. Nato pa pasivno razgibavanje. Na srečo nismo ravno maja ali junija. Prišel sem do meje, ko moram to urediti, da se bom po tem lahko pripravljal za novo sezono," je v nedeljo razlagal Roglič, ki je v tej sezoni osvojil večdnevni dirki Pariz–Nica in Kriterij po Dofineji, smolo pa je imel tako na Dirki po Franciji kakor tudi Vuelti, kateri je zaradi padcev predčasno zaključil.

Ne spreglejte