Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2008,
18.53

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 2. 2008, 18.53

8 let, 2 meseca

Petacchiju najtežja etapa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Alessandro Petacchi je v tretji etapi kolesarske dirke po Andaluziji vknjižil drugo letošnjo zmago. Pablo Lastras je novi vodilni v skupnem seštevku.

Današnja etapa je bila s petimi gorskimi cilji najtežja na dirki. ''Že takoj od štarta je ekipa Skil-Shimano prevzela delo v ospredju ter narekovala tempo za Clementa Lhotelleriea, ki je bil v rumeni majici vodilnega. Takoj so se pričeli napadi kolesarjev ekipe Caisse d'Epargne, ki so želeli na prvo mesto spraviti Lastrasa. Odločilni napad jim je uspel na zadnjem kratkem klancu 15 kilometrov do cilja,'' je za Sportal povedal Borut Božič.

Ker je na vrhu tega klanca nosilec rumene majice nekoliko zaostajal za vodilno skupino, je ekipa Caisse d'Epargne pričela narekovati oster tempo v ospredju. Lhotellerie ni več uspel uloviti prve skupine, v kateri je bil Alessandro Petacchi. ''Ale-Jet'' je v ciljnem šprintu z lahkoto opravil z rojakoma Viscontijem in Riccom.

Borut Božič je imel zopet obilo težav zaradi kolesa. ''Odlično sem se počutil. Etapa je bila težka, a sem bil vseskozi z najboljšimi. Žal me je v zaključku etape izdalo kolo. Imel sem težave z verigo in sem moral vzeti rezervno kolo od uradnega opremljevalca na dirki. Svoje kolo sem uničil že pri padcu v prvi etapi, tako da sem dirkal s svojo rezervo. Ko so mi le to popravili, sem še enkrat menjal kolo in žal ujel prvo skupino tik pred odločilnim klancem. Ostal sem v skupini z rumeno majico in jasno mi je bilo, da je moj 'vlak odpeljal'. Tako meni kot sotekmovalcem, ki so me počakali, ni bilo vseeno izgubljene priložnosti. Vendar v tem trenutku ne moremo nič, saj imamo opremo kot jo imamo,'' je razočaran dejal Božič.

''Jutri in pojutrišnjem sta lažji etapi. K sreči je slavil Petacchi, tako da bo sedaj tudi ekipi Milram v interesu, da o zmagovalcu odloča ciljni šprint glavnine,'' je z mislijo na zadnji dve etapi zaključil Božič.


Rezultati 3. etape, Otura-Jaen, 175 km:

1. Alessandro Petacchi (Ita) Milram 4;29:37 2. Giovanni Visconti (Ita) Quick.Step 3. Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval-Scott 4. Greg Van Avermaet (Bel) Silence-Lotto 5. Javier Moreno (Špa) Andalucia-Cajasur 6. Pablo Lastras (Špa) Caisse d'Epargne 7. Mirko Selvaggi (Ita) Cycle Collstrop 8. Juan Manuel Garate (Špa) Quick.Step 9. Mikel Astarloza (Špa) Euskaltel-Euskadi 10. Aitor Galdos Alonso (Špa) Euskaltel-Euskadi vsi isti čas …

56. Borut Božič (Slo) Cycle Collstrop +2:02

Ne spreglejte