Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Mezgec

Četrtek, 25. 4. 2013, 18.38

8 let

Luka Mezgec znova tik za stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Litovec Ramunas Navardauskas je dobil ciljni šprint glavnine 2. etape 67. kolesarske dirke po Romandiji. Luka Mezgec je zasedel 4. mesto. Britanec Christopher Froome ostaja v rumenem.

Na dirki je bila na sporedu 190 kilometrov dolga etapa z dvema kategoriziranima vzponoma. Po dvajsetih kilometrih so bili v begu Marcus Burghardt (BMC Racing), Matthias Brandle (IAM Racing) in Johnny Hoogerland (VCD). Trojica ubežnikov si je do polovice etape uspela prikolesariti 4 minute prednosti pred glavnino. Na čelu slednje so bili kolesarji britanske ekipe Sky, ki so narekovali dovolj oster tempo, da so nadzirali prednost ubežnikov. Zadnji gorski cilj je bil na sporedu 18 kilometrov do cilja. Tam so s pobegom poskušali Pierre Rolland (Europcar), Robert Kišerlovski (RadioShack-Leopard), Jani Brajkovič (Astana), Alejandro Valverde (Movistar) in še nekateri kolesarji. A kmalu po koncu vzpona je bila zopet vsa glavnina skupaj. Šest kilometrov do cilja so s pobegom poskušali Aleksandr Djačenko (Astana), Cameron Wurf (Cannondale), Chris Anker Sorensen (Saxo-Tinkoff) in Mikel Astarloza (Euskaltel-Euskadi). Dobre 3 kilometre do cilja je prednost ubežnikov znašala 10 sekund, medtem ko so bili na čelu glavnine sedemdesetih kolesarjev kolesarji ekipe Blanco. Ubežniki so bili ujeti še pred pričetkom zadnjega kilometra. Štiristo metrov do cilja je bil na sporedu zadnji ovinek, pred katerim je zadnjič svoj položaj popravljal Luka Mezgec, ki je iz ovinka ven prišel kot četrti z desetimi metri zaostanka za trojico kolesarjev pred njim. V naslednjih sto petdesetih metrih je moral na vso moč zakrpati luknjo, kar ga je stalo stopničk zmagovalnega odra. Mezgec je namreč do trojice potegnil Ramunasa Navardauskasa, ki je nato le nadaljeval s šprintom in slavil zmago. To je po dobrih dveh letih prva zmaga 25-letnega člana ekipe Garmin-Sharp. Mezgec je bil tako kot včeraj 4.

"Enostavno ni prostora za napake na dirkah najvišjega nivoja. Najbolj mi je žal, da nisem izbral desne strani, saj bi nato lahko šel mimo tekmecev. Tako bi bil lahko zelo blizu zmagi. To je tisto, kar daje vsemu skupaj najbolj grenak priokus. Takšnih priložnosti namreč nimaš veliko in jih moraš izkoristiti. Pa še fotografiral bi se lahko," se je na koncu za Sportal pošalil Mezgec. Na drugem in tretjem mestu sta etapo končala Enrico Gasparotto in včerajšnji zmagovalec Gianni Meersman. V prvi skupini sta bila tudi Jani Brajkovič in Simon Špilak. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Christopher Froome.

Ne spreglejte