Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2008,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2008, 8.49

8 let

Leipheimer ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 4. etape kolesarske dirke Po Kaliforniji (2.HC) je Dominique Rollin. Levi Leipheimer ostaja v rumeni majici vodilnega.

Najdaljša etapa na dirki je bila dolga 217 kilometrov. Skoraj sedem ur so se kolesarji poleg kilometrov borili še z vetrom, dežjem in nizkimi temperaturami. Že kmalu po štartu je uspel pobeg enajstim kolesarjem med katerimi so bili tudi Rollin, Hincapie in Camano. Ekipa Astane je ves dan popolnoma sama nadzorovala položaj v glavnini in uspela Leipheimerja v cilj pripeljati z najboljšimi.

Jani Brajkovič je opravil svoje delo v prvih dveh tretjinah etape. Ubežnikom niso dovolili, da bi si privozili večjo prednost, vendar je bilo zaradi nasprotnega vetra in številčne neenakovrednosti to zelo težko doseči. V ospredju je 11 kolesarjev složno narekovalo tempo medtem, ko je večino dela v glavnini opravilo 5 kolesarjev Astane.

Rollin je z ubežniki v ospredju opravil že 20 kilometrov do cilja, ko je uspel pobegniti in prednost zadržati vse do cilja. Pred glavnino sta uspela v cilj pripeljati le še Hincapie in Camano medtem, ko so bili ostali ubežniki ujeti. Danes bo na sporedu 24 kilometrov dolga posamična vožnja na čas v Solvangu. Gre za izredno pomembno etapo, saj bo dala odgovor ali bo dirko dobil Leipheimer ali Cancellara.


Rezultati 4. etape:

1. Dominique Rollin (Kan) Toyota-United Pro 6;56:08 2. George Hincapie (ZDA) High Road +0:18 3. Iker Camano (Špa) Saunier Duval-Scott isti čas 4. Gerald Ciolek (Nem) High Road 2:28 5. Mark Cavendish (VB) High Road 6. Juan Jose Haedo (Arg) Team CSC 7. Freddie Rodriguez (ZDA) Rock Racing 8. Alexander Candelario (ZDA) Kelly Benefit Strategies 9. Sebastien Turgot (Fra) Bouygues Telecom 10. Mario Cipollini (Ita) Rock Racing vsi isti čas … 81. Janez Brajkovič (Slo) Astana 6:32

Ne spreglejte