Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
14.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lance Armstrong kolesarstvo doping

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 14.46

7 let, 12 mesecev

Lance Armstrong: Doping so poznali že v antični Grčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriški kolesar Lance Armstrong je za BBC dejal, da je pripravljen pričati pred katerokoli neodvisno preiskovalno institucijo o dopingu v kolesarstvu.

Kot je dejal 42-letni dopinški grešnik, ki so mu zaradi prepovedanih sredstev odvzeli vseh sedem zmag z dirke po Franciji, je doping v uporabi že od časov antične Grčije.

Armstrong je dejal, da bo doping kot sredstvo, ki povečuje zmogljivosti človeškega telesa, zmeraj obstajal v takšni ali drugačni obliki, Američan pa je pripravljen o vsem pričati stoodstotno pošteno in transparentno, hkrati pa si želi, da bi tudi proti njemu tekli pošteni postopki.

"Nekateri, ki so bili prav tako vpleteni v doping, so dobili popolno amnestijo, spet drugim je bila izrečena smrtna kazen. Če bodo preiskave pripeljale do tega, da vsi vpleteni dobijo smrtno kazen, sem tudi sam pripravljen nanjo. Ampak, če bodo dobili amnestijo, bi tudi zase pričakoval nekaj podobnega," je za BBC povedal Armstrong.

Novi predsednik mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson želi, da bi nova neodvisna komisija preučila vse dozdajšnje obtožnice in priznanja, povezana z dopingom v kolesarstvu. Armstrong meni, da ta preiskava, ki bi analizirala primere zadnjih 15 let, kolesarstvu ne bo prinesla nič dobrega. "Če se ozirate 15 let nazaj, zakaj ne bi pogledali nazaj za 30 let. Nedovoljena sredstva so v uporabi že od časov antične Grčije in v določeni obliki bodo zmeraj obstajala," je dejal Američan.

Armstrong je v začetku leta 2013 v pogovoru za kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey priznal jemanje dopinga med vso svojo kariero. Zdaj je zaradi tega pod vprašajem tudi njegovo premoženje, ki je ocenjeno na 125 milijonov dolarjev.

"Utrpel sem veliko izgubo, moj sloves je uničen, tudi finančno sem ogromno izgubil, saj se tožbe samo kopičijo. Na drugi strani pa so nekateri z mano zaslužili," je še dejal Armstrong.

Ne spreglejte